Αναβάθμιση εφαρμογής «e-Εκπαίδευση» του Συστήματος Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Σ.Ε.Π. (e-ΣΕΠ)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 09/06/2021
A/A: 46 / 2021


Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης Γ.Ε. 6/21.1.2021 και του έργου αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Σ.Ε.Π., είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση και της εφαρμογής «e-Εκπαίδευση» του Συστήματος Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Σ.Ε.Π. (e-ΣΕΠ), αξιοποιώντας σχετική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων προς το Σ.Ε.Π.

Η νέα εφαρμογή βασίζεται στα εργαλεία προγραμματισμού που αναπτύχθηκε και η εφαρμογή «e-Διοίκηση» (γλώσσα HTML5 για τη διεπαφή χρήστη καθώς και Spring Boot για την υλοποίηση των λειτουργιών). Τα παραπάνω προσδίδουν επαυξημένη εμπειρία χρήσης καθώς και προσαρμογή προβολής σε οποιαδήποτε συσκευή (responsive view). Επιπλέον, παρέχονται υψηλά επίπεδα ασφάλειας, απόδοσης και διαχείρισης κώδικα, με τις πλέον πρόσφατες μεθόδους ανάπτυξης. Τέλος, η ταυτοποίηση του χρήστη και στην εφαρμογή «e-Εκπαίδευση» θα γίνεται πλέον με λειτουργία Single Sign On, όπου ο χρήστης αποκτά άμεσα πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές μετά την επιτυχή είσοδο του. Εκτός των ανωτέρω, η αναβάθμιση της εφαρμογής ήταν επιβεβλημένη μετά την πρόσφατη κατάργηση της πλατφόρμας Adobe Flash, στην οποία βασιζόταν η προηγούμενη εφαρμογή.

Περαιτέρω, η νέα εφαρμογή «e-Εκπαίδευση» περιλαμβάνει αυξημένες λειτουργίες και δυνατότητες για τους χρήστες της, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα διευκολύνουν το έργο των κατ’ εξοχήν αρμοδίων, όπως των Εφόρων Εκπαίδευσης Π.Ε., των Περιφερειακών Εφόρων, αλλά και των υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης.

Επιπλέον, η εφαρμογή διαχείρισης εκπαιδευτικών πλάνων και υποβολής αίτησης συμμετοχής σε εκπαιδεύσεις («e-Ευέλικτη Εκπαίδευση»), η εφαρμογή παρακολούθησης υλοποίησης του Σταδίου Εφαρμογής από τον Εκπαιδευτή («e-Trainer») και η εφαρμογή υλοποίησης του Σταδίου Εφαρμογής από τον Εκπαιδευόμενο («e-Trainee») ήδη ενοποιήθηκαν με τη σειρά τους στη νέα ενότητα της αρχικής σελίδας «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΣΕΠ» μέσα από τη λειτουργία Single Sign On, οπότε οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν νέα διαδικασία εισόδου (login) για την είσοδό τους στις παραπάνω εφαρμογές, ούτε να διατηρούν πολλαπλούς κωδικούς πρόσβασης. Σε λίγες ημέρες θα ενταχθεί στην παραπάνω ενιαία πλατφόρμα και η εφαρμογή αξιολόγησης εκπαιδεύσεων («e-Αξιολόγηση»), με αποτέλεσμα την κατάργηση και αυτών των διαφορετικών κωδικών των χρηστών. Σε λίγες ημέρες επίσης θα είναι διαθέσιμη και η πληρωμή της οικονομικής συμμετοχής στις εκπαιδευτικές ενότητες με χρήση κωδικού πληρωμής RF, κατ’ αντιστοιχία του τρόπου πληρωμής στην απογραφή των Μελών Σ.Ε.Π., με στόχο τη διευκόλυνση και της συγκεκριμένης συναλλαγής.

Στη νέα εφαρμογή «e-Εκπαίδευση», όσοι έχουν ήδη εγγραφεί ως χρήστες της νέας έκδοσης των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Σ.Ε.Π. θα τους παρέχεται άμεσα και η πρόσβαση εφόσον έχουν τα κατάλληλα δικαιώματα, με βάση την Εντολή Διοίκησης τους. 

Υπενθυμίζουμε ότι προκειμένου κάθε χρήστης να δημιουργήσει τον εξατομικευμένο λογαριασμό του στη νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Σ.Ε.Π. απαιτείται να μεταβεί στην ιστοσελίδα του Συστήματος Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Σ.Ε.Π. www.e-sep.eu, να επιλέξει την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΣΕΠ», να επιλέξει την οθόνη «Δημιουργία  λογαριασμού στην εφαρμογή e-sep», να καταχωρήσει τον Αριθμό Μητρώου Σ.Ε.Π. και την προσωπική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αυτή που είναι ήδη καταχωρημένη στο e-ΣΕΠ) και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

Η παραπάνω διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού περιγράφεται αναλυτικά στην ενότητα «Βοήθεια» που περιλαμβάνεται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΣΕΠ».

Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται ο εμπλουτισμός των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Σ.Ε.Π. με περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητες, όπως επίσης αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν δυσλειτουργίες που εμφανίζονται από τη χρήση της, για τις οποίες ζητούμε την κατανόηση των χρηστών σε αυτό το αρχικό στάδιο.  

Για οποιοδήποτε ζήτημα ανακύπτει σχετικά με τις λειτουργίες της νέας εφαρμογής, το οποίο δεν επιλύεται ανατρέχοντας στην ενότητα «Βοήθεια», μπορείτε να απευθύνεστε στην Κεντρική Διοίκηση, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου mkerani@sep.org.gr



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
9 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 46_2021.pdf