Ανανέωση πιστοποίησης του Σ.Ε.Π. ως Παρόχου Εκπαίδευσης και των Ναυτοπροσκοπικών Εκπαιδεύσεων από τον Lloyd’s Register για το χρονικό διάστημα 2021-2026

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 03/06/2021
A/A: 42 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων το 2016 πιστοποιήθηκε με πιστοποιητικό πενταετούς ισχύος  από τον Lloyd’s Register, ως οργανισμός που παρέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση (Approved Training Provider), όπως επίσης και για τον τρόπο που υλοποιείται η Εκπαίδευση Κυβερνήτου Ιστιοφόρου Ναυτοπροσκοπικού Σκάφους (Skipper Certificate For 25’ Whaler And Offshore Sailing Boats Training Course), με πρώτο στάδιο και προϋπόθεση αυτής την Εκπαίδευση Λεμβάρχου Ναυτοπροσκοπικού Σκάφους. 

Η ως άνω πιστοποίηση ανανεώνεται κάθε χρόνο με επιθεώρηση (audit) από την εταιρεία Lloyd’s Register, στην οποία διαπιστώνεται ότι οι εκπαιδεύσεις διεξάγονται σύμφωνα με τα πρότυπα και τα προβλεπόμενα στον επίσης πιστοποιημένο Κανονισμό Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ενήλικων Μελών Σ.Ε.Π. 

Μετά τη φετινή ετήσια ανανέωση ης πιστοποίησης (Ανακοίνωση Γ.Ε. 10/4.2.2021) την οποία ολοκλήρωσαν με επιτυχία οι Εφορείες Εκπαίδευσης και Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε., τον Απρίλιο ολοκληρώθηκε η εκ νέου καθολική επιθεώρηση του Σ.Ε.Π. με απόλυτη επιτυχία και η πιστοποίηση του Lloyd’s Register ανανεώθηκε για τα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι τις 28.3.2026.

Η πιστοποίηση αποτελεί ευγενική χορηγία της Hellenic Lloyd’s S.A. προς το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ενώ είναι ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η πιστοποίηση προέρχεται από τον παλαιότερο και έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αναγνωρισμένους νηογνώμονες διεθνώς. Περαιτέρω, η αναγνώριση αυτή επιβραβεύει το ουσιαστικό έργο που πραγματοποιείται στο Σ.Ε.Π. από το 1951 στην ναυτοπροσκοπική εκπαίδευση, καθώς και τη σε βάθος συστηματοποίηση που έγινε τα τελευταία χρόνια για την εναρμόνιση με τα πρότυπα πιστοποίησης (ISO 9001:2015, ISO 10015, IWA 2).

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η Hellenic Lloyd’s S.A. στηρίζει το έργο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, συμβάλλοντας σημαντικά στην προσπάθειά του να εκπαιδεύει και να προάγει στα μέλη μας τις αξίες της ναυτοσύνης και της ευγενούς άμιλλας.




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 42_2021.pdf