Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, 22 Μαΐου «Είμαστε μέρος της λύσης»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 19/05/2021
A/A: 36 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου και καθιερώθηκε πριν από 18 χρόνια από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση από το κοινό στα θέματα διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα. Ο πλούτος των ειδών χλωρίδας και πανίδας και η ποικιλία των τύπων οικοτόπων που υπάρχουν στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα της γεωμορφολογίας, των διάφορων κλιματικών τύπων και της συνεύρεσης ειδών από τρεις διαφορετικές ηπείρους, την κατατάσσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υψηλότερη βιοποικιλότητα, αλλά και με μεγάλες ευθύνες για τη διαφύλαξή της.

Με αφορμή τη διεθνή ημέρα της βιοποικιλότητας, σας καλώ να υιοθετήσετε το σύνθημα «Είμαστε μέρος της λύσης» και να συμμετέχετε ενεργά στην πρόκληση για τη βιοποικιλότητα που αντιμετωπίζουμε, ως Πρόσκοποι και πολίτες αυτού του πλανήτη. Οι Πρόσκοποι σε όλον τον κόσμο επανεξετάζουν τη σχέση τους με τη φύση, εστιάζουν στη διατήρηση της αειφορίας και προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της συνεχώς αυξανόμενης απώλειας της βιοποικιλότητας, εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζουν με γνώση και θάρρος αυτές τις πλανητικές κρίσεις.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε όλους τους συμπολίτες μας να υιοθετούν συμπεριφορές και πρακτικές με τις οποίες θα εξασφαλίζεται η διατήρηση της βιοποικιλότητας και θα ενισχύεται η αποφασιστικότητα των κοινωνιών, ώστε να έχουμε πραγματικά τη δύναμη και την ευκαιρία να διατηρήσουμε το μωσαϊκό της ζωής από το οποίο εξαρτόμαστε όλοι.

Η Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος Γ.Ε., τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας και κάνοντας πράξη το σύνθημα «Είμαστε μέρος της λύσης», διοργανώνει τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 19:30 με 21:00 σχετική διαδικτυακή εκδήλωση και σας προσκαλεί να την παρακολουθήσετε μέσω της εφαρμογής ZOOM και του συνδέσμου https://zoom.us/j/98022261705.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Βιοποικιλότητας, ας συνεχίσουμε ως Έλληνες Πρόσκοποι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα καλύτερο πλανήτη, για όλους μας, και να προσπαθούμε να κρατήσουμε τον πλούσιο, όμορφο και υγιή κόσμο που κληρονομήσαμε, ζωντανό!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
14 ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 36_2021.pdf
AN.36_Webinasrs_Viopikilothta-01.png