Ανάπλαση υπαίθριων χώρων από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 03/02/2016

Δελτία Τύπου

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), συνεπές πάντοτε στην προσπάθειά του να υλοποιεί δράσεις που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλουν στην εκπαίδευση των νέων, πραγματοποίησε με την ευγενική χορηγία της Eurobank, τέσσερις (4) δράσεις ανάπλασης υπαίθριων χώρων.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2015, το 26ο Σύστημα Προσκόπων (στην Πανόρμου) προχώρησε σε ανάπλαση του αλσυλίου που βρίσκεται έξω από το Προσκοπικό Σύστημα. Μέσα στον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν οι υπόλοιπες τρεις δράσεις σε 3 πόλεις της Ελλάδας. Στις 16 Ιανουαρίου 2016 το 2ο Σύστημα Προσκόπων προχώρησε  σε ανάπλαση του Πάρκου Μικρασιατών Προσκόπων που βρίσκεται εμπρός από το Εντευκτήριο των προσκόπων του Βύρωνα. Το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Ιανουαρίου 2016, εξελίχθηκαν παράλληλα οι δράσεις σε Κομοτηνή και Ηράκλειο Κρήτης. Οι Πρόσκοποι της Κομοτηνής  ανάπλασαν τους υπαίθριους χώρους  που βρίσκονται  στη συμβολη  των οδών Πλαστήρα , Αντωνιάδη και Φιλήμονος. Οι Πρόσκοποι του Ηρακλείου  εξωρράισαν το Πάρκο Αγ. Νεκταρίου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Στόχος μας δεν ήταν να κατασκευάσουμε ή να καθαρίσουμε μόνο καλλωπιστικό πράσινο, αλλά να παρέμβουμε στο χώρο με μόνιμες κατασκευές από απλά, καθημερινά υλικά και να δώσουμε πίσω στην τοπική κοινωνία χώρους χρηστικούς, προωθώντας ταυτόχρονα την ιδέα της ανακύκλωσης και της επανάχρησης! Μετά την ολοκλήρωση των κατασκευών, οι υπαίθριοι χώροι παραδίδονται στη γειτονιά. Κάθε Προσκοπικό Σύστημα συνεχίζει να φροντίζει & να επιμελείται τη συντήρηση του χώρου.

Ευχαριστούμε θερμά την τράπεζα Eurobank που με την ευγενική της χορηγία συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθειά μας να καλλιεργήσουμε οικολογική συνείδηση, αλλά και να διαμορφώσουμε έναν τρόπο ζωής που συνεισφέρει στη διατήρηση της ποικιλότητας της ζωής στον πλανήτη


Επισυνάψεις

ΔΤ Ανάπλαση υπάιθριων χώρων σε συνεργασία με τη Eurobank.doc