Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 06/12/2016

Δελτία Τύπου

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τα Special Olympics Hellas για το πρόγραμμα «Πρόσκοποι Ενεργοί Πολίτες του Κόσμου», που προωθεί την ένταξη των αρχών της αναπτυξιακής εκπαίδευσης στο Προσκοπικό Πρόγραμμα, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου 2016, σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, δράσεις εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
Στα Χανιά, στην Κέρκυρα και στην Αθήνα Πρόσκοποι και μέλη των Special Olympics Hellas υλοποίησαν τη δράση «Play Unified» /«Παίζουμε Μαζί» και απόδειξαν περίτρανα ότι ο αθλητισμός ενώνει! 
Το Σάββατο 3/12 οι Πρόσκοποι Χανίων και Ρεθύμνου και την Κυριακή 4/12 η 6η Κοινότητα Ανιχνευτών Κέρκυρας, έπαιξαν μαζί με αθλητές των Special Olympics Bowling, στα αντίστοιχα Τουρνουά Special Olympics Unified. 
Επίσης την Κυριακή, στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το 1ο και το 2ο  Σύστημα Προσκόπων Γλυφάδας, το 3ο  Σύστημα Προσκόπων Βούλας καθώς και πλήρωμα ιστιοπλόων του Σ.Ε.Π., συμμετείχαν με πολύ κέφι στην επίδειξη Αθλημάτων και Προγραμμάτων των Special Olympics. 
Τη Δευτέρα 5/12 Ενήλικα Στελέχη του 1ου και 2ου Συστήματος Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν στην επίδειξη Αθλημάτων Καλαθοσφαίρισης και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης των Special Olympics.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas «PlayUnified» αποτελεί μια βιωματική αθλητική δράση, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τα άτομα χωρίς διανοητική αναπηρία όσο και για τους ίδιους τους αθλητές Special Olympics. 
Με ευκαιρία αυτή την παγκόσμια γιορτή του εθελοντισμού, η Κεντρική Διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ευχαριστεί τους εθελοντές της Προσκοπικής Κίνησης που, φορώντας τα μπλέ τους μαντήλια 365 ημέρες το χρόνο, κάνουν πράξη τα ιδεώδη του εθελοντισμού και του Προσκοπισμού και με το παράδειγμά τους σηματοδούν την έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς!


Επισυνάψεις

ΔΤ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ.doc