Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 12/03/2017

Δελτία Τύπου

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) και της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.) υπεγράφη την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Σ.Ε.Π., το οποίο έρχεται να επισφραγίσει μία πολυετή συνεργασία και σχέση φιλίας ανάμεσα στους δύο οργανισμούς. Σκοπός του συμφώνου είναι να λειτουργήσει ως πλαίσιο συνεργασίας μέσω του οποίου οι δύο οργανισμοί θα υποστηρίζουν δράσεις και θα διοργανώνουν από κοινού προγράμματα με σκοπό την προώθηση της αεροπορικής ιδέας, την διαπαιδαγώγηση παιδιών και νέων στην τεχνική γνώση και δεξιοτεχνία στον τομέα των ραδιοερασιτεχνών. 
Το Σύμφωνο υπόγραψαν εκ μέρους του Σ.Ε.Π. ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Λυγερός και  εκ μέρους των Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Τράϊκος (SV1GE). 

Η σχέση ανάμεσα στο Σ.Ε.Π. και την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών μετρά πάνω από 50 χρόνια. Το 1963 στο 11ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη που έγινε στον Μαραθώνα, συμμετέχει ο Στρατηγός Γ. Ζαρίφης (SV1AA), πρωτεργάτης του Ραδιοερασιτεχνισμού στην Ελλάδα και Πρόεδρος της ΕΕΡ. Έκτοτε, οι δύο φορείς αναπτύσσουν μία γόνιμη συνεργασία. Οι ραδιοερασιτέχνες υποστηρίζουν τις δράσεις του Σ.Ε.Π. σταθερά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συμμετοχή τους στο 3ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορι στην Σκοτίνα το 1998, στην ΕΛΠΙΔΑ 2002, στην ΕΛΠΙΔΑ 2006 καθώς και σε όλα τα Jambοree On The Air (JOTA) και Jamboree On the Internet (JOTI) . Το JOTA JOTI, η ετήσια παγκόσμια συνάντηση Προσκόπων μέσω ραδιοκυμάτων και διαδικτύου, κατά την οποία Προσκοπικά Τμήματα από όλο τον κόσμο έρχονται σε επαφή μέσω ασυρμάτων, ανταλλάσσοντας κωδικούς αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη όλων των μελών της Ε.Ε.Ρ. 

Το σύμφωνο συνεργασίας έρχεται να επισημοποιήσει τους δεσμούς αμοιβαίας εκτίμησης, φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τους δύο φορείς και να σηματοδοτήσει μία νέα σελίδα στην κοινή τους πορεία.


Επισυνάψεις

ΔΤ Μνημόνιο Συνεργασίας με Ραδιοερασιτέχνες.doc