ΨΗΦΙΣΜΑ

Διοικητικό Συμβούλιο
Ημ/νια Έκδοσης: 25/03/2021

Ψήφισμα


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων χαιρετίζει την κορύφωση των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η επέτειος αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε για ακόμη μια φορά τα διαχρονικά μηνύματα του Αγώνα: τον πόθο για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, τον αγώνα για ένα σύγχρονο και κυρίαρχο κράτος, την ελπίδα για κοινωνική και πολιτισμική πρόοδο του Ελληνισμού. 

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, ως η μεγαλύτερη Κίνηση νέων της πατρίδας μας, για περισσότερα από 110 χρόνια καλλιεργούμε στα παιδιά, στους εφήβους, στις νέες και στους νέους αισθήματα φιλοπατρίας, ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, προστρέχουμε κάθε ανάγκη και κάθε αγωνία της Ελληνικής Δημοκρατίας και προετοιμάζουμε τους ενεργούς πολίτες του μέλλοντος, με όραμα τη δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου.

Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, οι Έλληνες Πρόσκοποι αποφασίσαμε:

  • Να υλοποιήσουμε ειδικές επετειακές δραστηριότητες για τα ανήλικα μέλη, παιδιά, εφήβους και νέους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
  • Να δημιουργήσουμε ειδικό θεματικό λογότυπο και ιστοσελίδα, όπου θα προβάλλονται ενέργειες, πρωτοβουλίες και δράσεις, σχετικές με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 2021.
  • Από την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, και για τρεις ημέρες, σε όλες τις Προσκοπικές Εστίες και τις έδρες των Περιφερειακών Εφορειών να υψωθεί η Ελληνική Σημαία.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα,
Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.




Επισυνάψεις

ΨΗΦΙΣΜΑ για 25η Μαρτίου 2021.pdf