Μετάθεση καταληκτικής ημερομηνίας ολοκλήρωσης Απογραφής προσκοπικής χρονιάς 2020 – 2021, τροποποίηση Εγκυκλίου Γ.Ε. 12/29.7.2020

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 24/12/2020
A/A: 22 / 2020

Εγκύκλιος
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διοίκησης

Η εξέλιξη της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα μας από την αρχή της προσκοπικής χρονιάς έχει αναπόφευκτα επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία όλων των Προσκοπικών Κλιμακίων, ιδίως με την αδυναμία να πραγματοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα δια ζώσης προσκοπικές δράσεις, σε συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει ασφαλώς και την είσπραξη της Ετήσιας Συνδρομής των Μελών του Σ.Ε.Π. από τα Προσκοπικά Κλιμάκια, γεγονός που αποτυπώνεται στην πορεία της Απογραφής 2020-2021 μέχρι σήμερα.

Για τους παραπάνω λόγους, στη συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη και αναγνωρίζοντας όλες τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες της τρέχουσας συγκυρίας, ενέκρινε μετά από εισήγηση του Γενικού Εφόρου τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ολοκλήρωσης της απογραφής για την προσκοπική χρονιά 2020-2021 από την 31η Δεκεμβρίου 2020 στην 31η Μαρτίου 2021, ώστε τα Μέλη μας να συνεχίσουν να απολαμβάνουν των προνομίων και των δικαιωμάτων που τους εξασφαλίζει η ιδιότητα του Μέλους του Σ.Ε.Π. 

Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε το συντομότερο δυνατόν στην υποχρέωση της ετήσιας Απογραφής η οποία απορρέει από τον Οργανισμό και τους Κανονισμούς του Σ.Ε.Π., διασφαλίζοντας έτσι την ύπαρξη και εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανταποδοτικότητα της Ετήσιας Συνδρομής, θέτοντας τις βάσεις για ακόμα περαιτέρω ανάπτυξη και συμβάλλοντας στο Καλό της Προσκοπικής Κίνησης.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλά Χριστούγεννα, με αισιοδοξία, ελπίδα και προσμονή για ένα καλύτερο αύριο για όλον τον Κόσμο!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 22_2020.pdf