Overture Diversity Network Meeting – Online Edition 5/12/2020

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 27/11/2020
A/A: 118 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής Περιοχής και της Ευρωπαϊκής Οδηγικής Περιοχής λειτουργεί το άτυπο δίκτυο για την ετερότητα και τη συμπερίληψη στον Προσκοπισμό (Overture Diversity Network for Guiding and Scouting), που φέτος θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνάντησή του διαδικτυακά, στις 5 Δεκεμβρίου 2020, από τις 11:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος). 

Πρόκειται για μια ευκαιρία για όλους όσους ενδιαφέρονται για τη θεματική της ετερότητας και της συμπερίληψης στον Προσκοπισμό από τις χώρες της Ευρώπης να συζητήσουν και να συνεργαστούν, συμβάλλοντας στον διάλογο για την ετερότητα και τη συμπερίληψη σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο και να γνωρίσουν τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει στον τομέα αυτόν η Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Οδηγών και Κοριτσιών Προσκόπων (WAGGGS) και η Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης (WOSM).

Τα τελευταία χρόνια, η Παγκόσμια Προσκοπική Κίνηση ασχολείται ενεργά με την ισότητα των φύλων σε όλες τις Προσκοπικές Περιοχές. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από δραστηριότητες, οι οποίες έχουν ως άμεσο στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις κάθε είδους ανισότητες. Ο Προσκοπισμός παρέχει στους νέους ευκαιρίες να συμμετάσχουν σε προγράμματα, εκδηλώσεις, δραστηριότητες και έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους ως ενεργών πολιτών. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, οι νέοι γίνονται παράγοντες θετικής αλλαγής που εμπνέουν τους άλλους να αναλάβουν δράση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση του Overture Diversity Network for Guiding and Scouting πραγματοποιούνται ύστερα από συνεννόηση με την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. (ic.s@sep.org.gr), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. (κ. Ἀννα Κανέτη, ic.s@sep.org.gr), με θέμα μηνύματος «Diversity Network 2020» και μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Overture Diversity Network for Guiding and Scouting στο Facebook.

Είναι πάντα χρήσιμη η συμμετοχή των Ενηλίκων Μελών του Σ.Ε.Π. σε τέτοιου είδους δράσεις, οι οποίες προσφέρουν εφόδια και ικανότητες στους νέους, εμπνέουν, ενθαρρύνουν και ενεργοποιούν, δίνοντας τη δυνατότητα εξερεύνησης και έκφρασης σε διεθνές περιβάλλον.


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
10 ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 118_2020.pdf