72η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 06/08/2020
A/A: 88 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης

Σε συνέχεια των υπ’ αριθμ. 72/30.06.2020 & 86/20.7.2020 Ανακοινώσεων Γ.Ε., με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τις λεπτομέρειες της 72ης Συνάντησης Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020. Στη Συνάντηση προσκαλούνται να πάρουν μέρος όλες και όλοι οι Πτυχιούχοι Διακριτικού Δάσους, μετά των συζύγων ή συνοδών τους.

Η Συνάντηση θα διεξαχθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, στο πιο ζωντανό αρχαιολογικό πάρκο της Ηπείρου, στο Κάστρο «Ιτς Καλέ» και συγκεκριμένα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και στο νησί των Ιωαννίνων, ένα πανέμορφο καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται στη λίμνη Παμβώτιδα.

Την ευθύνη οργάνωσης της Συνάντησης έχει η Περιφερειακή Εφορεία Βορειοδυτικής Ελλάδος και η Εφορεία Εκπαίδευσης της Γενικής Εφορείας. 

Η 72η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18:00 με την Τελετή Απονομής στο Μουσείο Αργυροτεχνίας και θα ακολουθήσει η Πυρά της Συνάντησης και το εορταστικό δείπνο για τους νέους και νέες Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους. Η γραμματεία της Συνάντησης θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο από τις 16:00. 

Κατά την εγγραφή σας στη γραμματεία της Συνάντησης θα ενημερώνεστε για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Οι νέοι και νέες Πτυχιούχοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στη γραμματεία της Συνάντησης στις 17:00 του Σαββάτου 26.9.2020 για να τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για την Τελετή Απονομής. 

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της Συνάντησης με τη Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνο Δέηση για τους Πτυχιούχους που επέστρεψαν στον Δημιουργό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγοράς. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μικροσκοπικό «Νησί της Λίμνης» ή αλλιώς «Νησάκι των Ιωαννίνων», έναν πευκόφυτο βράχο, που η έκτασή του δεν ξεπερνά τα 200 στρέμματα, με έναν παραδοσιακό ηπειρώτικο οικισμό καμωμένο από πέτρα, που φιλοξενεί το σπίτι του Αλή Πασά. Η Συνάντηση θα λήξει με γεύμα το μεσημέρι της Κυριακής, στις 13.30. 

Οικονομική Συμμετοχή
Η οικονομική συμμετοχή, κατόπιν μεγάλης προσπάθειας της Π.Ε. Βορειοδυτικής Ελλάδας και της Οργανωτικής Επιτροπής, ορίζεται σε τριάντα ευρώ (€30) κατ’ άτομο και σε αυτή περιλαμβάνονται:
  • Το δείπνο του Σαββάτου, 
  • Τα αναμνηστικά και τα έντυπα της Συνάντησης,
  • Το πρωινό της Κυριακής (σε όσους διανυκτερεύσουν στην Προσκοπική Εστία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιωαννίνων),
  • Η φωτογραφία της Συνάντησης, 
  • Η ξενάγηση σε αξιοθέατα και μουσεία,
  • Η μετακίνηση στο «Νησάκι των Ιωαννίνων» και 
  • Το γεύμα της Κυριακής. 

Διαμονή
Για τη διαμονή των συμμετεχόντων υπάρχουν οι εξής επιλογές:
Α. Διανυκτέρευση σε Προσκοπική Εστία
Διανυκτέρευση στην Εστία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιωαννίνων (Πινδάρου 9, τηλ.: 26510-26422) χωρίς καμιά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση (οι ενδιαφερόμενοι για την επιλογή αυτή πρέπει να μεριμνήσουν να έχουν υπνόσακο και υπόστρωμα). Η Προσκοπική Εστία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Β. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο
Η διανυκτέρευση γίνεται με ευθύνη κάθε συμμετέχοντα. Επισυνάπτεται πίνακας προτεινόμενων καταλυμάτων – ξενοδοχείων. Όσοι συμμετέχοντες επιλέξουν την περίπτωση Β, θα πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα για την κράτησή τους και θα καταβάλουν το κόστος της διαμονής τους απευθείας στο κατάλυμα που θα αποφασίσουν να διαμείνουν. Πτυχιούχοι που θέλουν να διαμείνουν πλέον της μιας βραδιάς στο κατάλυμα επιλογής τους για λόγους προσωπικής αναψυχής, μέχρι και 2 ημέρες πριν αλλά και μετά το πέρας της Συνάντησης, έχει προβλεφθεί να έχουν το ίδιο κόστος διαμονής για κάθε επιπλέον διανυκτέρευση με αυτό της Συνάντησης. 

Μετακίνηση
Για τη διευκόλυνση των Πτυχιούχων η Γενική Εφορεία προτίθεται να μισθώσει πούλμαν, το οποίο θα αναχωρήσει από την Αθήνα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στις 06.00 και θα επιστρέψει από τα Ιωάννινα στην Αθήνα μετά τη λήξη της Συνάντησης την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020. Η τιμή κατ’ άτομο για τη μετακίνηση με το πούλμαν είναι σαράντα Ευρώ (€ 40), υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον τριάντα δύο (32) ενδιαφερόμενοι. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των 32 ατόμων το δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν έγκαιρα ώστε να κανονίσουν με άλλο τρόπο τη μετάβαση τους προς και από τα Ιωάννινα. Η καταβολή του ποσού των σαράντα Ευρώ (€40) θα γίνει στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαιών 1, Αθήνα, 4ος όροφος) ή με κατάθεση στην τράπεζα ALPHA BANK, στο λογαριασμό υπ’ αριθμ. 362-002002-004018 (ΙΒΑΝ: GR 39 0140 3620 3620 0200 2004 018), που τηρείται στο όνομα «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων», με αιτιολογία κατάθεσης «ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ». 
Α. Με αυτοκίνητο:
Τα Ιωάννινα συνδέονται οδικώς με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσω των αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας Οδού και της Εγνατίας Οδού. Η απόσταση για την Αθήνα είναι 438 χιλιόμετρα μέσω Πάτρας και το ταξίδι διαρκεί 4 ώρες και 30 λεπτά περίπου. Η δε απόσταση για τη Θεσσαλονίκη είναι 349 χιλιόμετρα μέσω Εγνατίας οδού και το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες και 30 λεπτά περίπου.
Β. Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
Για όσους Πτυχιούχους ταξιδέψουν με λεωφορείο ΚΤΕΛ μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Α.Ε. τηλέφωνο: 210-5129366, 210-5129365 ή μπορούν να ενημερωθούν από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ktelioannina.gr/

Αεροπορικώς
Ο Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5 χλμ από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Από Αθήνα για τα Ιωάννινα εκτελείται το Σάββατο μία μεσημεριανή πτήση, η οποία διαρκεί περίπου 50 λεπτά, ενώ την Κυριακή από τα Ιωάννινα προς την Αθήνα εκτελούνται 2 μεσημεριανές πτήσεις. Από την Θεσσαλονίκη προς τα Ιωάννινα υλοποιούνται πτήσεις μονάχα μέσω Αθηνών. 

Καταβολή Οικονομικής Συμμετοχής
Η καταβολή της Οικονομικής Συμμετοχής, αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής και μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:
Καταβολή του ποσού στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαίων 1, Αθήνα, 4ος όροφος) ή με κατάθεση στην τράπεζα ALPHA BANK, στο λογαριασμό υπ’ αριθμ. 362-002002-004018 (IBAN: GR 39 0140 3620 3620 0200 2004 018), που τηρείται στο όνομα «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων». Η οικονομική συμμετοχή για τη Συνάντησης είναι €30. Κατά την κατάθεση παρακαλείστε να ζητάτε από τον Ταμία της Τράπεζας να αναγράφει ως αιτιολογία κατάθεσης «ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ-72ΣΔΔ».

Δηλώσεις Συμμετοχής
Η δήλωση συμμετοχής στη Συνάντηση γίνεται ατομικά και ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας (πατήστε εδώ), το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Συνάντηση να είναι συνεπείς με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προετοιμασία της Συνάντησης.

Επικοινωνία
Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. (κ. Ματίνα Κεράνη τηλ. 2169005383 – e-mail:mkerani@sep.org.gr). 

Σας περιμένουμε όλους και όλες στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων για να ζήσουμε όμορφες προσκοπικές στιγμές! 



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88_2020.pdf