Πανελλήνιο Φόρουμ Μελών Προσκοπικών Δικτύων, Ζάκυνθος, 28-30.8.2020

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 15/07/2020
A/A: 85 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Δράσης Γ.Ε. 2018-2021, η Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. διοργανώνει Πανελλήνιο Φόρουμ των Μελών των Προσκοπικών Δικτύων.

Σκοπός του Φόρουμ των Μελών των Προσκοπικών Δικτύων είναι να δώσει την ευκαιρία στις νέες και τους νέους ενηλίκους να συζητήσουν για θέματα που τους αφορούν, τους εκφράζουν και τους ενδιαφέρουν. Μπορεί να είναι θέματα κοινωνικής ανάπτυξης ή άλλα κοινωνικά θέματα, θέματα λειτουργίας των Προσκοπικών Δικτύων, θέματα ανάπτυξης συνεργασιών με άλλους φορείς και οργανώσεις, θέματα νεολαίας ή άλλα θέματα σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, το Φόρουμ αποτελεί για τα Προσκοπικά Δίκτυα ένα δυναμικό μέσο εξωστρέφειας και παρέμβασης.

Το Πανελλήνιο Φόρουμ των Μελών Προσκοπικών Δικτύων θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 28 Αυγούστου έως την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 στη Ζάκυνθο (με έναρξη της δράσης την Παρασκευή το πρωί και λήξη την Κυριακή το πρωί). Το θέμα του Φόρουμ θα αφορά στη σχέση της χρήσης των πλαστικών μιας χρήσης και της πιθανής αύξησης της ρύπανσης του περιβάλλοντος που προκαλείται, ιδίως από τα διάφορα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούνται ευρέως αυτή την περίοδο λόγω της νόσου Covid-19 χωρίς να γίνεται σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

Παράλληλα, το Φόρουμ θα δώσει την ευκαιρία στα Μέλη των Προσκοπικών Δικτύων, όπως και στα Ενήλικα Στελέχη του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου, να συναντηθούν για τρεις μέρες, να ανταλλάξουν απόψεις στο πλαίσιο του Φόρουμ μεταξύ τους αλλά και με ειδικούς. Το πρόγραμμα του τριημέρου θα εμπλουτιστεί και με άλλες δραστηριότητες, που θα αποσκοπούν στην ψυχαγωγία και την εξέλιξη των συμμετεχόντων αλλά και την παρέμβαση στην κοινωνία.

Συμμετέχοντες: Το Φόρουμ απευθύνεται στα Μέλη και τους Αρχηγούς των Προσκοπικών Δικτύων και τους Εφόρους Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου των Περιφερειακών Εφορειών, αλλά μπορεί να λάβει μέρος και κάθε Ενήλικο Στέλεχος που επιθυμεί να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του τριημέρου. 

Πρόγραμμα: Έχοντας ως οδηγό το τρίπτυχο του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου «Χαρά – Εξέλιξη – Παρέμβαση», οι δραστηριότητες του προγράμματος θα κινηθούν με βάση αυτούς τους τρεις άξονες σε συνδυασμό με τα έξι Πεδία Ενασχόλησης.

Δηλώσεις συμμετοχής: Τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και τα Ενήλικα Στελέχη πρέπει να αποστείλουν την ατομική δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020. Η δήλωση συμμετοχής συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στη φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdccAklpeFrkmDBhu_DOw7UJ_wKjD8oAqp2IFLbvanTsaamaw/viewform. Παράλληλα, θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εφορείας Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. (scout.network@sep.org.gr) η δήλωση έγκρισης του Αρχηγού Συστήματος που επισυνάπτεται στην παρούσα Ανακοίνωση καθώς και η απόδειξη είσπραξης της Οικονομικής Υπηρεσίας ή του καταθετηρίου της τράπεζας για την καταβολή της οικονομικής συμμετοχής. 

Οικονομική συμμετοχή: Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι δραστηριότητες του προγράμματος η οικονομική συμμετοχή κατ’ άτομο έχει οριστεί στο ποσό των πενήντα ευρώ (€ 50,00). Η οικονομική συμμετοχή περιλαμβάνει τα έξοδα προγράμματος, διατροφής, αναμνηστικών και μετακινήσεων κατά τη διάρκεια του Φόρουμ και του τριημέρου. Δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης από και προς τη Ζάκυνθο. Η καταβολή της οικονομικής συμμετοχής γίνεται µε κατάθεση στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. ή στον τραπεζικό λογαριασμό της ALPHAΒΑΝΚ 362-002002-004000 (IBAN: GR 40 0140 3620 3620 0200 2004 000), αναγράφοντας ως αιτιολογία «Φόρουμ ΠΔ - Ονοµατεπώνυµο συµµετέχοντα». Όπως προαναφέρθηκε, ο κάθε συμμετέχων πρέπει να αποστείλει το αντίγραφο της απόδειξης είσπραξης της Οικονομικής Υπηρεσίας ή του καταθετηρίου της τράπεζας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εφορείας Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. (scout.network@sep.org.gr).

Διαμονή: Το Φόρουμ θα φιλοξενηθεί στην Εστία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ζακύνθου. Η Εστία θα είναι διαθέσιμη για διανυκτέρευση από την Πέμπτη 27 Αυγούστου για όποιον το επιθυμεί, ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα της Παρασκευής 28 Αυγούστου από νωρίς το πρωί. 

Οργανωτική Ομάδα: Τον συντονισμό του Πανελλήνιου Φόρουμ των Μελών των Προσκοπικών Δικτύων και του τριημέρου γενικότερα έχει η Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε., η οποία πλαισιώνεται από τα Ενήλικα Στελέχη: Γιάννης Δρης (υπεύθυνος προγράμματος), Γιώργος Ρίζος (υπεύθυνος διοικητικής μέριμνας), Κωνσταντίνος Ασλανίδης, Σωτήρης Βενιζέλος, Κωνσταντίνος Κεσκίνογλου, Διονύσης Παπαδάτος, Χρήστος Παπαφιλόπουλος και Γιώργος Χουρδάκης. 

Επικοινωνία: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Έφορο Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. Αλέξη Χριστοδουλάρα (τ. 6932846477, e. scout.network@sep.org.gr) ή με τον Αναπληρωτή Έφορο Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. Μανώλη Τσαβδάρη (τ. 6936624283). 

Φέτος λοιπόν, από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου, τα Μέλη και τα Ενήλικα Στελέχη του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου συμμετέχουν στον διάλογο για την αύξηση της περιβαλλοντικής ρύπανσης χρησιμοποιώντας ένα δημοκρατικό εργαλείο: 

Το Φόρουμ των Μελών των Προσκοπικών Δικτύων.

Καλή αντάμωση!




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
12 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 85_2020.pdf
ΑΝ.85_Έγκριση ΑΣ για Φόρουμ ΠΔ.docx