Πάσχα 2020 – Μήνυμα Γενικού Εφόρου

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 15/04/2020
A/A: 38 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Εδώ κι έναν μήνα έχουμε αναγκαστεί να προσαρμοστούμε σε μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα, η οποία ήρθε να επηρεάσει και να μεταβάλει σημαντικά την καθημερινότητα του καθενός, σε προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ως κοινωνία δίνουμε συλλογικά μία μάχη, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων για την προστασία της δημόσιας υγείας, προκειμένου να υπερβούμε αυτή την παγκόσμια πανδημία και σύντομα να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.

Αναμφίβολα, η παρούσα συγκυρία δεν θα μπορούσε παρά να επηρεάσει και την εν γένει προσκοπική δραστηριότητα. Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας συνταχθήκαμε με τις επίσημες οδηγίες και κατευθύνσεις της Πολιτείας, προχωρήσαμε στην αναστολή των προσκοπικών δράσεων των Τμημάτων μας και, όπως συνέβη και με όλες Προσκοπικές Οργανώσεις της Ευρώπης και του Κόσμου, αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε πανελλήνιες δράσεις μεγάλης εμβέλειας που επρόκειτο να διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, με γνώμονα την ασφάλεια των Μελών μας και των οικείων τους.

Ωστόσο, μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, το Προσκοπικό Παιχνίδι δεν έχει σταματήσει! Τόσο η Γενική Εφορεία αλλά κυρίως τα Ενήλικα Στελέχη μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, με πρωτότυπους και ευφάνταστους τρόπους συνεχίζουν τις προσκοπικές δράσεις για τις Αγέλες, τις Ομάδες, τις Κοινότητες και τα Προσκοπικά Δίκτυα, προσαρμοσμένες στα δεδομένα και στις συνθήκες της εποχής. Μέσα από τα διαδίκτυο, μαθαίνουμε όλοι πως το «Μένουμε Σπίτι» μπορεί να σημαίνει ταυτόχρονα στιγμές ανακάλυψης, δημιουργίας αλλά και παγκόσμιας συναδέλφωσης για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους.

Για όλη αυτή την προσπάθεια αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, και ευχαριστώ θερμά όλα τα Ενήλικα Στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που δεν σταματούν να προωθούν την Αποστολή του Προσκοπισμού.


Αγαπητοί μου Πρόσκοποι,

Τούτες τις Άγιες Ημέρες, όπως με κατάνυξη προσμένουμε την Ανάσταση του Κυρίου, έτσι ας διατηρήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε όλοι μαζί την παρούσα δυσκολία, ότι σύντομα θα ανταμώσουμε και πάλι όλοι μαζί στις επόμενες δράσεις που έρχονται!

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή δύναμη, καλή Ανάσταση και καλό και ευλογημένο Πάσχα.




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 38_2020.pdf