Αναβολή διεξαγωγής 5ου Πανελλήνιου Προσκοπικού Τζάμπορη

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 13/04/2020
A/A: 36 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό το κρίσιμο μέγεθος της παγκόσμιας πανδημίας από την ασθένεια COVID-19 και σε συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, υποχρεωθήκαμε στην αναστολή των κοινών Προσκοπικών Δράσεων, με γνώμονα την ασφάλεια όλων των Μελών μας και των οικείων τους. Ταυτόχρονα, τόσο η Γενική Εφορεία όσο και πολλά Προσκοπικά Κλιμάκια συνεχίζουν αδιάκοπα το Προσκοπικό Παιχνίδι εξ αποστάσεως, με πρωτότυπους και ευφάνταστους τρόπους, μέχρι οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί, στις Προσκοπικές μας Εστίες, με τις αγαπημένες παρέες μας!

Ενόψει των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας των οποίων η άρση δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά και της αδυναμίας να προβλεφθεί με ασφάλεια η κατάσταση που θα επικρατεί στη χώρα μας το προσεχές καλοκαίρι, η προετοιμασία του 5ου Πανελλήνιου Προσκοπικού Τζάμπορη δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί σύμφωνα με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, τόσο από την πλευρά του Κεντρικού Αρχηγείου του Τζάμπορη όσο και από την πλευρά των Ομάδων Προσκόπων και των Περιφερειακών Εφορειών, οι οποίες αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την οργάνωση της δράσης. Για τους λόγους αυτούς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την αναβολή διεξαγωγής του 5ου Πανελλήνιου Προσκοπικού Τζάμπορη το οποίο είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης στις 22-30.8.2020.

Πρόθεση όλων μας είναι να μην χαθεί η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί το 5ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη, η επετειακή Προσκοπική Κατασκήνωσή μας και η μεγαλύτερη γιορτή του Προσκοπισμού, αλλά να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 110 χρόνια της ιστορίας μας το καλοκαίρι του 2021. Προς αυτή την κατεύθυνση επιθυμούμε να εργαστούμε με τη βοήθεια όλων, εφόσον το ευνοούν οι συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί μετά την προσδοκώμενη εξομάλυνση και υπέρβαση της παρούσας κατάστασης.

Μένουμε σπίτι… Συνεχίζουμε το Προσκοπικό Παιχνίδι!




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 36_2020.pdf