Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Σ.Ε.Π.

Press Office
Date Issues: 20/11/2023



Η ανανέωση της συνεργασίας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος& Ενέργειας καιτου Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) επισφραγίστηκε, σήμερα 23 Νοεμβρίου 2023, με την υπογραφή ΜνημονίουΣυνεργασίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά σε κοινές δράσεις δασοπροστασίας, αειφορικής διαχείρισης καιαποκατάστασης του δασικού περιβάλλοντος.

Τα αντικείμεναΣυνεργασίας είναι:

§Η εκπαίδευση των νέων στη διαδικασίαπυροφύλαξης και δασοπροστασίας.

§Η οργάνωση και υλοποίηση από το Σ.Ε.Π.δράσεων παρακολούθησης της υπάρχουσας κατάστασης των δασικών περιοχών, μέσω προγραμμάτωντου Σ.Ε.Π., σε σχέση με τη φύση και τα δάση.

§Η υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος&  Ενέργειας, με την παροχή των απαραίτητων υλικώνκαι ξυλείας, για την πραγματοποίηση των δράσεων δασοπροστασίας του Σ.Ε.Π.

§Η οργάνωση καιυλοποίηση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων σε θέματαπροστασίας των δασικού περιβάλλοντος, εκπαίδευσης των νέων στη διαδικασίαπυροφύλαξης και δασοπροστασίας και στην προετοιμασία εκδόσεων σχετικών με τοδασικό περιβάλλον.

§Η διάθεση των ΠροσκοπικώνΚέντρων του Σ.Ε.Π. για την υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσηςπαιδιών και νέων, συλλόγων κ.α, με την συνδρομή ειδικά καταρτισμένων ΕνηλίκωνΣτελεχών του Σ.Ε.Π.

§Η πραγματοποίησηδράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μελών του ΣΕΠ σε θέματα προστασίαςδασών και δασικού περιβάλλοντος, αλλά και εκπαίδευσης σε θέματα προφύλαξης καιδασοπροστασίας, στο πλαίσιο του Προσκοπικού Προγράμματος του Σ.Ε.Π. και κατά τηνδιάρκεια των θερινών κατασκηνώσεων των Τμημάτων του σε ελεύθερους χώρους,δασικούς και μη.

 

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενοςτης Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος κ. ΕυάγγελοςΓκουντούφας,  ο Αντιπρόεδρος τουΔ.Σ του Σ.Ε.Π. κ. Κωνσταντίνος Τάτσης κι ο Γενικός Έφορος του Σ.Ε.Π. κ.Σταύρος Δημητρόπουλος.