Μεγάλη Σύνθετη Δράση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου «π.δ.*17 … όπως λέμε Παρέα Δυνατή»

Γενική Εφορεία
Date Issues: 21/08/2017
Nb: 89 / 2017


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Ηπροετοιμασία της 2ης Μεγάλης Σύνθετης Δράσης του Κλάδου ΠροσκοπικούΔικτύου, «π.δ.*17» συνεχίζεται.
Σε συνέχειατης ανακοίνωσης 82/2017, ακολουθούν σημαντικές πληροφορίες για τη δράση:

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τοπρόγραμμα θα χαρακτηρίζεται από τις τρεις λέξεις Χαρά – Εξέλιξη – Παρέμβαση.Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες, οι οποίες θα έχουνσχέση με συνεργασίες που θα γίνουν σε επίπεδο συλλόγων, φορέων και ΜΚΟ με σκοπότην ανταλλαγή απόψεων, την ανακάλυψη καλών πρακτικών και τη χρησιμοποίηση αυτώνστην καθημερινότητα καθενός από τους συμμετέχοντες, ως ενεργού πολίτη. Ακόμη,το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαστήρια προόδου και εξέλιξης για την ανάπτυξηχρήσιμων δεξιοτήτων, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι καταλαμβάνει το πεδίο τηςανίχνευσης φύσης, χωρισμένο σε δύο μέρη. Στη θάλασσα αρχικά, με ταξίδι δύοημερών προς την Νοτιοδυτική Κέρκυρα χρησιμοποιώντας ιστιοπλοϊκά σκάφη και στηνανίχνευση της Λιμνοθάλασσας Κορισσίων ακολουθώντας το μονοπάτι του υδροβιότοπουκαι με ποδήλατα και παρατηρώντας-μελετώντας παράλληλα την πανίδα και τη χλωρίδατης περιοχής. Δεν θα μπορούσαν να λείψουν, τέλος, οι ψυχαγωγικέςδραστηριότητες, όπως και οι πολιτιστικές ανακαλύψεις που προσφέρει η Κέρκυρα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα Μέλη και οι ΑρχηγοίΠροσκοπικών Δικτύων, καθώς και οι Έφοροι Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Π.Ε., γιανα συμμετάσχουν στη δράση πρέπει να:
·        είναικάτοχοι Προσκοπικής Ταυτότητας,
·        έχουνσυμπληρώσει την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (έντυπο 1),
·        έχουνσυμπληρώσει τη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (έντυπο 2) και να
·        έχουνκαταβάλλει την οικονομική συμμετοχή τους στη δράση μέσα στις προβλεπόμενεςπροθεσμίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα Μέλη και οι ΑρχηγοίΠροσκοπικών Δικτύων, καθώς και οι Έφοροι Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Π.Ε. πρέπεινα στείλουν τη συνημμένη ατομική αίτηση συμμετοχής το αργότερο μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2017. Ηαίτηση πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση scout.network@sep.org.gr.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η οικονομική συμμετοχήκατ’ άτομο στη δράση έχει οριστεί στα εβδομήντα Ευρώ (€ 70,00). Η οικονομικήσυμμετοχή περιλαμβάνει τα έξοδα διαμονής, διατροφής, αναμνηστικών, προγράμματοςκαι μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της δράσης. Δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησηςαπό και προς το χώρο της δράσης στην Κέρκυρα.

Η καταβολή τηςοικονομικής συμμετοχής πρέπει να γίνει µε κατάθεση στην Οικονομική Υπηρεσία τουΣ.Ε.Π. ή στον τραπεζικό λογαριασμό της ALPHAΒΑΝΚ 362-002002-004000 (IBAN: GR40 0140 3620 3620 0200 2004 000), αναγράφοντας ως αιτιολογία «Π∆ 2017 - Ονοματεπώνυμοσυµµετέχοντα». Σε κάθε περίπτωση, ο συμμετέχων πρέπει να αποστείλει τοαντίγραφο της απόδειξης είσπραξης της Οικονομικής Υπηρεσίας ή του καταθετηρίουτης τράπεζας στο fax 210 7236561 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση scout.network@sep.org.gr.

Συντονιστής της 2ηςΜεγάλης Σύνθετης Δράσης του Κλάδου ΠροσκοπικούΔικτύου, «π.δ.*17» είναι ο Έφορος Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. κ. ΑλέξανδροςΧριστοδουλάρας.
Τοντομέα προγράμματος έχει αναλάβει ο Αναπληρωτής Έφορος Κλάδου Προσκοπικού ΔικτύουΓ.Ε. κ. Μανώλης Τσαβδάρης (6936624283), τον τομέα της διοικητικής μέριμνας οΠ.Ε. Κέρκυρας κ. Γιάννης Δρης (6977529882) και τον τομέα επικοινωνίας η ΑναπληρώτριαΈφορος Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. κ. Κωνσταντίνα Λυγίζου (6945204942).
Ηομάδα πλαισιώνεται από έμπειρα ενήλικα στελέχη του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύουαπό όλη την Ελλάδα.

Τα Προσκοπικά Δίκτυα γιορτάζοντας10 χρόνια από τότε που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα και τα 100 χρόνια των Roversπαγκοσμίως, δίνουν ως σημείο συνάντησης την Κέρκυρα.

Τον Οκτώβριο, από τις25 έως τις 29, τα Μέλη και τα ενήλικα στελέχη του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου θαανακαλύψουν, θα εξελιχθούν, θα δράσουν και τελικά θα γίνουν μια Παρέα Δυνατή!
Στο π.δ.*17…


Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 89_2017.pdf
ΑΝ.89_ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΔ 2017.doc
ΑΝ.89_ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΔ17.doc