Η Ώρα της Γης

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 17/03/2020
A/A: 27 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος

Η Ώρα της Γης είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια δραστηριότητα για το περιβάλλον. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα, μια ευκαιρία για ν’ αρχίσουμε να αλλάζουμε τον πλανήτη προς το καλύτερο και να συνεργαστούμε για να προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε τη φύση. 

Η φύση έχει σημασία για όλους μας: Παρέχει όλα όσα μας δίνουν τη δυνατότητα να ζήσουμε, από τον αέρα που αναπνέουμε έως το νερό που πίνουμε. Όμως, για να παίρνουμε από τη φύση, τόσο περισσότερο πρέπει να της δίνουμε πίσω. Δεν μπορούμε να βασίζουμε το μέλλον μας σε έναν εξαντλημένο πλανήτη και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε δράση στην Ώρα της Γης. Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ., είναι ώρα που πρέπει να δράσουμε και να συνδεθούμε συναισθηματικά με τον πλανήτη που μας φιλοξενεί! # Connect2Earth 

Φέτος, η Ώρα της Γης, το Σάββατο 28 Μαρτίου, είναι ιδιαίτερα φορτισμένη. Με τον κορωνοϊό Sars-Cov-2 να πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη, με την Αυστραλία (από όπου ξεκίνησε η Ώρα της Γης) κατακαμένη, την κλιματική κρίση σε εξέλιξη και την βιοποικιλότητα του πλανήτη να έχει μειωθεί κατά 60% τα τελευταία 50 χρόνια, η Ώρα της Γης είναι φέτος μια μεγάλη ευκαιρία για να στείλουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα στους ηγέτες του πλανήτη: Η φύση είναι η ίδια μας η ζωή και οφείλουν μέσα στο 2020 να πάρουν τις αποφάσεις που θα προστατεύσουν τον πλανήτη και άρα τον ίδιο τον άνθρωπο.  

Αγαπάμε αυτόν τον πλανήτη και οτιδήποτε ζει πάνω σε αυτόν. Εμείς, οι Έλληνες Πρόσκοποι, προσπαθούμε να τον κάνουμε καλύτερο εδώ και 110 χρόνια, γι’ αυτό και τα τελευταία 11 χρόνια συμμετέχουμε στη συμβολική εκστρατεία «Η Ώρα της Γης», επιβεβαιώνοντας κάθε χρόνο το δυναμικό ενδιαφέρον των Προσκόπων για πρωτοβουλίες και δράσεις για το περιβάλλον και την προτεραιότητα της Προσκοπικής Κίνησης παγκοσμίως σε δράσεις που έχουν σαν στόχο τους την προστασία του πλανήτη μας. 

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων καλεί όλα τα Μέλη του να συμμετέχουν ενεργά, για άλλη μια φορά, στο παγκόσμιο αυτό γεγονός. Καλούνται όλα τα Προσκοπικά Συστήματα, οι Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων, τα Προσκοπικά Κέντρα και οι Εφορείες μας να κλείσουν τα φώτα στα προσκοπικά κτήρια και τις προσκοπικές εστίες το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. και παράλληλα, όλα τα Προσκοπικά Τμήματα ανά την Ελλάδα, να πραγματοποιήσουν μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη με επίκεντρο τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: 11 Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, 13 Δράση για το Κλίμα και 17 Συνεργασία για του Στόχους. 

Παράλληλα, η Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος μέσω των συνδέσμων: 
θα παρέχει πληροφόρηση, πολλές ιδέες εφαρμογής, αλλά και μια πρωτότυπη δράση, με δώρο συμμετοχής! 

Ας γίνει λοιπόν κάθε Μέλος της Προσκοπικής Κίνησης παράδειγμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας και ας αναλογιστούμε ότι οι άνθρωποι είναι μόνο ένα μέρος του τεράστιου ιστού της ζωής στη Γη, αλλά είναι υπεύθυνοι για αλόγιστες επιλογές και πράξεις που μόνο οι ίδιοι μπορούν να διορθώσουν. 



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικώναξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχουςβιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερουκόσμου! 11 ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, 13 ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27_2020.pdf
ΑΝ27_earthhour2020-social.jpg
ΑΝ27_earthhour2020-poster.jpg