33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 02/02/2017
A/A: / 2017

Επόμενη Δράση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι η 33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση διοργανώνεται φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. και την Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Πελοποννήσου στην πόλη του Άργους, από το Σάββατο 8 Απριλίου μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 (βράδυ).

Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Επιπροσθέτως, υπάρχει και η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση αλλά και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Εκτός των παραπάνω η Π.Α.Π.Ε., περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικ, σκίτσου και γελοιογραφίας και φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ, αλλά και θεατρικού έργου με απονομή «Όσκαρ»!

Στην 33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση μπορούν να συμμετάσχουν όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν από όλη την Ελλάδα, εφόσον παρουσιάσουν το αποτέλεσμα πρωτογενούς έρευνας για κάποιο θέμα που έχουν επιλέξει. Στις υπόλοιπες δραστηριότητες, που αναφέρονται πιο πάνω, η συμμετοχή είναι ατομική ή ομαδική. Για την καλύτερη διοργάνωση της δράσης, παρακαλούμε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την προδήλωση (πρόθεση) συμμετοχής (Δήλωση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής Κοινότητας) στη διεύθυνση http://bit.ly/PAPE2017-Prodilosi έως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.

Κεντρικός συντονιστής της δράσης ορίζεται ο κ. Χρήστος Παπαφιλόπουλος (τηλ. 6948711264, καθημερινές 20:00-23:00 e-mail: chpapa68@yahoo.gr), ενώ υπεύθυνος προγράμματος ο κ. Ευάγγελος Μπουρδέρης (τηλ. 6972351611, e-mail: vabuangelo@yahoo.gr). Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεστε σε αυτούς.