Αργυρό βραβείο για τους Προσκόπους στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 30/09/2019
Κατηγορίες: Κοινωνία


Οι Πρόσκοποι συμμετείχαν για ακόμη μια χρονιά στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action που διοργάνωσε η Skywalker, στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του φεστιβάλ ήταν η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης. Οι Πρόσκοποι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτόν τον φυσικό χώρο συνάντησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών και πολιτών, από αυτή τη γιορτή προσφοράς και συνεργασίας. 

Εκτός από το περίπτερο μέσω του οποίου ενημερώναμε το κοινό για τη δράση και τις πρωτοβουλίες μας, είχαμε υποβάλλει υποψηφιότητα και στα καθιερωμένα βραβεία του Φεστιβάλ, με το πρόγραμμα "Time to be welcome" στην κατηγορία "Πρόσφυγες-Μετανάστες". Η δράση μας στο πρόγραμμα "Time to be welcome" έδωσε την ευκαιρία σε 50 νέους και νέες από το εξωτερικό να προσφέρουν συνολικά πάνω από τέσσερις χιλιάδες (4.000) ώρες εθελοντικής εργασίας, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων σε περισσότερους από εξακόσιους (600) ασυνόδευτους ανηλίκους και σαράντα (40) οικογένειες προσφύγων, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας την προσαρμογή και την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. 



Για το πρόγραμμα "Time to be welcome" δικρίθηκε με το αργυρό βραβείο του Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action. Το βραβείο παρέλαβε ο Δημήτρης Τρακανιάρης, ενεργό μέλος της Προσκοπικής Κίνησης και συντονιστής του προγράμματος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που με την ανιδιοτελή προσφορά τους, συνέβαλαν ουσιαστικά στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων και του αποκλεισμού των μεταναστών.




 .