Οι Πρόσκοποι προσγειώθηκαν στον "Πλανήτη Τεχνόπολη Π100"!

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 25/09/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά το φεστιβάλ «Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη», το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ για παιδιά και περιλαμβάνει εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εικαστικά, χορό, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και performances, installations, βιβλιοπαρουσιάσεις και ομιλίες για γονείς. 



Την Κυριακή 22/9/2019, ανάμεσα στις πολυσυλλεκτικές δραστηριότητες ξεχώρισε το Προσκοπικό Λούνα-Παρκ, το οποίο, προσαρμοσμένο στην έμφαση που έδωσε φέτος το φεστιβάλ σε "πράσινες" δραστηριότητες, προσέφερε σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών 10 διαφορετικές δραστηριότητες, που στόχο είχαν να τα εξοικειώσουν με τη φύση αλλά και με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.



Τα παιδιά διασκέδασαν με το παιχνίδι μνήμης "Θυμήσου τους 17 Στόχους", ακόνισαν το μυαλό τους με την σκυταλοδρομική τρίλιζα, δοκίμασαν τις ισορροπιστικές τους ικανότητες στο παιχνίδι "Βρώμικο ποτάμι - Καθαρό πέρασμα", έλεγξαν την παρατηρητικότητά τους αλλά και την υπομονή τους στον σχηματισμό του παζλ της Ελλάδας με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, καλλιέργησαν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων στο παιχνίδι "Πρόσεχε, θα πέσεις!" και συναγωνίστηκαν συνομηλίκους αλλά και γονείς στο "Ποδόσφαιρο για γερά πνευμόνια"!



Για τρεις (3) ώρες δεκάδες οικογένειες και εκατοντάδες παιδιά ήρθαν σε επαφή με την προσκοπική φιλοσοφία παιχνιδιού και πήραν μια γεύση του τι σημαίνει να είσαι Πρόσκοπος!