Το βραβείο WWF Impact Ventures απονεμήθηκε στην Πρόσκοπο Δήμητρα Γεωργίτση

Αρθρογραφος: Μπένος-Πάλμερ Θεόδωρος
Ημ/νια Έκδοσης: 18/09/2019
Κατηγορίες: Κοινωνία, Περιβάλλον


Το WWF Impact Ventures δημιουργεί δυνατότητες και παρέχει πρόσβαση σε δίκτυα και επενδυτές για επιχειρήσεις που προστατεύουν και διατηρούν το περιβάλλον σε όλο τον κόσμο.  

Τον Φεβρουάριο του 2019, το WWF Impact Ventures ξεκίνησε και στην Ελλάδα. Με την υποστήριξη της Ελβετικής MAVA, το πρόγραμμα εξέτασε νέα επιχειρηματικά μοντέλα που θα βοηθήσουν τους τοπικούς επιχειρηματίες σε δύο ecoregions: το εθνικό πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου και τη προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή της Γυάρου.




Μέσα από εργαστήρια και καθοδήγηση από έμπειρους επιχειρηματικούς εμπειρογνώμονες, επιλεγμένοι επιχειρηματίες που εργάζονται σε αυτές τις περιοχές ήταν σε θέση να επιταχύνουν τις επιχειρήσεις τους, προωθώντας έτσι τη βιωσιμότητα, την τοπική ανάπτυξη και την υποστήριξη της διατήρησης της φύσης. Το πρόγραμμα περιελάβανε επίσης και χρηματικά βραβεία για τις πιο ελπιδοφόρες επιχειρήσεις από τις δύο περιοχές, που επιλέχθηκαν από μια τοπική και διεθνή κριτική επιτροπή.

Η Δήμητρα Γεωργίτση, μαζί με τον Γιάννη βραβεύτηκαν ως η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη οικοτουριστική επιχείρηση, για το SVOURA Travellers club που προσφέρει αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες σε προστατευόμενες περιοχές της Θράκης, συμβάλλοντας στο conservation budget της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δήμητρα παραλαμβάνοντας το βραβείο μίλησε με ιδιαίτερη αγάπη για την πολύχρονη ενασχόλησή της με τον Προσκοπισμό και τόνισε πόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι εμπειρίες και οι γνώσεις που απόκτησε ως Πρόσκοπος στην προσωπική της εξέλιξη ως άτομο και ως επαγγελματίας. 




Στην τελετή παρουσίασης και βράβευσης των προτάσεων, που έγινε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο ImpactHub Athens, παρευρέθηκε και ο Έφορος Προγραμμάτων Προστασίας Περιβάλλοντος του Σ.Ε.Π., Θόδωρος Μπένος-Πάλμερ, χαρούμενος και περήφανος για την επιτυχία της Δήμητρας την οποία και συγχαίρουμε!