Οι Πρόσκοποι ενεργοί υποστηρικτές της καμπάνιας #HeForShe του ΟΗΕ

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 11/06/2019
Κατηγορίες: Κοινωνία, Κόσμος


Η Προσκοπική Κίνηση είναι ιδιαίτερα περήφανη διότι, για περισσότερο από έναν αιώνα, έχει προσφέρει σε πολυάριθμες γενιές νέων ίσες ευκαιρίες για να εξελιχθούν σε προσωπικό επίπεδο και να αναπτύξουν πλήρως τις ικανότητές τους, μέσω της ενδυνάμωσης και του τεράστιου πλούτου εμπειριών που ο Προσκοπισμός προσφέρει, ανεξάρτητα από το προσωπικό ιστορικό κάθε μέλους του. Η Προσκοπική Κίνηση είναι ανοικτή σε όλους, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή από πού προέρχονται. 

Στο 41ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Συνέδριο δεσμευθήκαμε να υποστηρίξουμε την πρωτοβουλία HeForShe του ΟΗΕ, εμπνέοντας και ενθαρρύνοντας εκατομμύρια Προσκόπους να εργαστούν για τη δημιουργία ενός καλύτερου, φυλετικά ισότιμου κόσμου, μέχρι το 2020. Έκτοτε, οι Προσκόποι από όλο τον κόσμο απάντησαν με ένα ηχηρό "Παρών"!  Και παρότι πολλά έχουν επιτευχθεί ήδη, έχουμε ακόμη περισσότερα μπροστά μας που πρέπει να υλοποιήσουμε. 



Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα Ηνωμένα Έθνη Γυναικών και το Παγκόσμιο Προσκοπικό Γραφείο συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν ένα Κιτ Δράσης για την καμπάνια HeForShe για τα Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης. Το κιτ περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων που αποσκοπούν να ευαισθητοποιήσουν νέους ανθρώπους όλων των ηλικιών σχετικά με την ισότητα των φύλων και να σκεφτούν τι μπορούν οι ίδιοι να κάνουν γι 'αυτό. Είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει τις ανάγκες κάθε Προσκοπικής δράσης (από πεζοπορία έως εκπαιδευτικά σεμινάρια) και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και την ωριμότητα των Προσκόπων. 

Για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο το Κιτ Δράσης και να δεσμευθείτε να γίνετε υπέρμαχος της ισότητας των φύλων στην κοινότητά σας ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

1. Μάθε γιατί πρέπει να δραστηριοποιηθείς
Στην προσεχή συνάντησή σας ή στην υπαίθρια δραστηριότητα, μάθετε περισσότερα σχετικά με την ισότητα των φύλων κάνοντας τις δραστηριότητες του κιτ δράσης HeForShe  
Κατεβάστε το κιτ δράσης HeForShe εδώ (Αγγλικά)

2. Δεσμεύσου
Μόλις οι Προσκόποι γνωρίσουν τα οφέλη της ισότητας των φύλων, τους ενθαρρύνουν να συζητήσουν το HeForShe και να δεσμευτούν για έναν κόσμο ισότητας, χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
Μοιράσου την δέσμευσή σου στα κοινωνικά δίκτυα.

3. Σχεδίασε την επόμενη κινησή σου!
Ας σκεφτούμε τι μπορούν να κάνουν οι Προσκόποι για να διαδώσουν το θέμα και να αλλάξουν τον κόσμο, αναλαμβάνοντας δράση για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, να οργανώσετε μια δραστηριότητα ή ένα εργαστήριο που να εστιάζει σε έναν από τους τομείς του Κιτ Δράσης ή ακόμα και να δημιουργήσετε ένα βίντεο που υποστηρίζει την ισότητα των φύλων. Μοιραστείτε τα έργα σας στα κοινωνικά μέσα μέσω του Instagram, του Facebook, του Youtube ή του Twitter και χρησιμοποιήστε τα hashtags #Scouts και #HeForShe.