Οι Πρόσκοποι της Χίου ζωγραφίζουν με τα παιδιά στο κέντρο υποδοχής προσφύγων

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 02/05/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Οι έφηβοι Ανιχνευτές από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην εκστρατεία Let's do it Greece,  επισκέφθηκαν πρόσφατα το κέντρο υποδοχής προσφύγων Χίου. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να σχεδιάσουν επιδαπέδια παιχνίδια στον προαύλιο χώρο μαζί με τα τα παιδιά που μένουν εκεί.



Οι Πρόσκοποι με υπομονή, μεράκι και αγάπη έδωσαν οδηγίες προς τα παιδιά και όλοι μαζί άρχισαν να ζωγραφίζουν. Ο ενθουσιασμός και η προθυμία των παιδιών σε συνδυασμό με τις χαρούμενες φωνές τους τράβηξαν στα σημεία της δράσης κι άλλους ανθρώπους που διαμένουν στο κέντρο. Και έτσι η παρέα μεγάλωσε με όλο και περισσότερους μικρούς καλλιτέχνες να επιθυμούν να αφήσουν το αποτύπωμά τους απολαμβάνοντας την επαφή με τα χρώματα.



«Περάσαμε πολύ όμορφα», λένε και γελούν η Λάμα, 10 ετών από την Παλαιστίνη, η Καγιάτ 6 ετών από τη Σομαλία και η Ζαϊνά 8 ετών από το Ιράκ. Τα χεράκια τους γεμάτα χρώματα. Πράσινο, πορτοκαλί, γαλάζιο, κίτρινο.



Η πρωτοβουλία, που άλλαξε όχι μόνο το χώρο αλλά και τη διάθεση όλων, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.