Prisma : μία νέα συναρπαστική δράση προστίθεται στην Π.Α.Π.Ε.

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 17/04/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Μία πρωτοποριακή ιδέα έρχεται να προστεθεί στις πολυσυλλεκτικές δράσεις της μεγαλύτερης πολιτιστικής συνάντησης εφήβων στην Ελλάδα, της 35ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης

Διψάς για γνώση και μάθηση; Αναζητάς νέες ιδέες και εμπειρίες ή κίνητρα για δημιουργία; Τότε έλα να παρακολουθήσεις το prisma

Τι είναι το prisma; Μια κοινότητα ανθρώπων με «ανήσυχο πνεύμα»… 
Άνθρωποι που μοιράζονται την εμπειρία τους με τους νέους. Άνθρωποι που έχουν βιώσει την ισχύ που έχουν οι ιδέες ως φορέας αλλαγής νοοτροπιών και στερεοτύπων. Άνθρωποι που μας συμπαρασέρνουν σε ένα ταξίδι γεμάτο έμπνευση και κίνητρα, με αφετηρία αλλά και προορισμό τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Η λέξη «πρίσμα» παραπέμπει στη διεύρυνση της οπτικής μας και περιγράφει επακριβώς αυτό που θέλουμε να πετύχουμε σε αυτή την εκδήλωση: να φέρουμε κοντά στους εφήβους ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα μοιραστούν μαζί τους ιστορίες, προσωπικές εμπειρίες και δοκιμασίες, που έχουν χαρακτηρίσει την πορεία τους και τους έχουν οδηγήσει στην αλλαγή. Θα δοθεί βήμα σε ομιλητές και ομιλήτριες από ετερόκλητα περιβάλλοντα, που το προσωπικό τους ταξίδι και οι ιδέες τους θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη και θα προκαλέσουν έναν παραγωγικό προβληματισμό. 

Με δεδομένο ότι η 35η Π.Α.Π.Ε. είναι αφιερωμένη στην θεματική της Ατζέντας 2030 και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι ομιλίες των προσκεκλημένων στην εναρκτήρια εκδήλωση του prisma θα συνδέονται άμεσα με συγκεκριμένους στόχους.

Οι ομιλητές του prisma και οι θεματικές που θα παρουσιάσουν:
  • Paul Efmorfidis, ιδρυτής Cocomat - "When phantasy becomes reality"
  • π. Αθηναγόρας Λουκατάρης, Ιδρυτής Φάρος του Κόσμου - "Ποιμαντική versus Ρητορικής"
  • Φίλια Μητρομάρα, Δημοσιογράφος - “Γιατί μισούμε το διαφορετικό”
  • Αλέξανδρος Παπανδρέου, CEO & Founder "Learning out of the box" και Πρόεδρος "Χαρισμάθεια" - “Πετυχαίνοντας το αδύνατο”
  • Afzal Hozinze, πρεσβευτής νεολαίας, The Home Project - "Do we find real freedom?"

Το prisma θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαϊου 2019, στις 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους τους νέους του Βόλου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας προσκαλούμε όλους σε αυτό το πρωτοποριακό εργαστήρι ιδεών, το οποίο θα αποτελέσει ένα μαγικό ταξίδι ανακάλυψης με πυξίδα το κοινωνικό όφελος. 



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ



Έξι δεκαετίες στο πόδι, ταξιδεύει στο ποδήλατο και τη βάρκα με ελπίδα το άγνωστο. 
Περιπλανιέται φερέοικος, τυχοδιώκτης, ακόρεστα περίεργος, γυρεύοντας τον πλούτο τής γύμνιας, την αφθονία του ελάχιστου, την αφτιασίδωτη λακωνική πληρότητα.
Όσο μεγαλώνει ξεφλουδίζει μία μία τις πλαστές επιστρώσεις του βίου και γράφει το βιογραφικό του σβήνοντας.
Παλεύει να αδράξει τη ζωή σε μία λέξη. Δρόμος. Ίσως Θάλασσα.



Ο κατά κόσμον Θεόδωρος, Λουκατάρης γεννήθηκε στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης στις 14 Ιουλίου του 1977. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του και εισήχθη στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης ενώ μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, σαν έφεδρος υπαξιωματικός των τεθωρακισμένων, εισήχθη στο τμήμα θεολογίας της θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον Ιούλιο του 2001 λαμβάνει το σχήμα του μεγάλου αγγελικού τάγματος, τον Νοέμβριο του ιδίου έτους χειροτονείται διάκονος, ενώ τον Μάρτιο του 2003 χειροτονείται πρεσβύτερος, ακόλουθως το 2004 λαμβάνει το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κυρό Διονύσιο Α’. Τον Φεβρουάριο του 2005 με την προτροπή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβα αναλαμβάνει την ίδρυση και την λειτουργία του «Κέντρου προστασίας ανηλίκων ROM» αλλά και του «Κέντρου υποδοχής εθισμένων νέων» στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης. Συνέγραψε πτυχιακή εργασία με τίτλο «Το Ορθόδοξο Χριστιανικό στοιχείο στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των ROM» και έλαβε το πτυχίο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Παράλληλα προεδρεύει τον επιτροπών των παρεκκλησίων, της Γενικής Αστυνομικής διευθύνσεως, της Κεντρικής Αγοράς, της Εταιρίας υδρεύσεως και αποχετεύσεως και των Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης.



H Φίλια Μητρομάρα γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε Δημοσιογραφία και είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της πορεία από το ραδιόφωνο, τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πλούσιας επαγγελματικής της πορείας έχει αρθρογραφήσει στον περιοδικό τύπο, σε μέσα όπως τα ΕΓΩ, Hello!, Men’s Health, Life & Style, Madame Figaro, Beaute, Love Yourself της Καθημερινής κ.ά., ενώ υπήρξε αρχισυντάκτρια και διευθύντρια σύνταξης σε περιοδικά υγείας όπως τα Prevention, Shape και Τhe BODY.  Ακόμα, έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί αρκετά έντυπα και βιβλία υγείας, fitness και ψυχολογίας. Ακολουθώντας τις εξελίξεις του σήμερα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολείται με τον digital κόσμο και το δημιουργικό wellness content σε ιστοτόπους όπως το omorfamystika.gr, thriveglobal.gr, wefit.gr, boxpharmacy.gr, caresport.gr,, getactive.gr και isida.gr.
Η Φίλια πιστεύει στην πράξη στη δύναμη του εθελοντισμού. Υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ενώ στηρίζει εθελοντικά τις δράσεις του προγράμματος Θάλλω, ενός πρότυπου προγράμματος ψυχαγωγίας ανθρώπων που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων με κύριο μέλημα την ενίσχυση της υποδομής του συστήματος ψυχαγωγίας τους.
Ιδιοκτήτρια του wellness blog pharmalista.gr και περήφανη μαμά της Αριέττας, το motto της είναι: «Βλέπω μονόφθαλμα. Όχι κοντόφθαλμα.»



Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και υπότροφος υποψήφιος Διδάκτορας στο ΕΚEΦΕ «Δημόκριτος» στο εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας. Είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαρισμάθεια» και σύμβουλος διαφοροποιημένης εκπαίδευσης σε διεθνές σχολείο. Έχει στήσει τα πρώτα προγράμματα στην Ελλάδα τα οποία εφαρμόζουν διαφοροποιημένη διδασκαλία, απευθύνονται σε χαρισματικά παιδιά και τα διαχειρίζεται από το 2012. Ήταν αντιπρόεδρος της ελληνικής Mensa (2011-2014), μέλος της International Mensa Gifted Youth Committee (2012-2016) και Leadership Ambassador (2014-2015). Ο Αλέξανδρος έχει διακριθεί στα Educational Awards και στο πρόγραμμα Impact της Ashoka για την πρωτοβουλία του να φτιάξει έναν οργανισμό που έχει τέτοια επίδραση στην εκπαίδευση, όπως ήταν επίσημος προσκεκλημένος του πρώτου Global Change Leaders.
Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box, η οποία παρέχει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μέσω διαδικτύου. Για αυτή την πρωτοβουλία έχει διακριθεί στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας EGG, της Eurobank και του Corallia, όπου φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια, έχει βραβευθεί από το Hellenic Initiative, έχει πάρει πρώτο βραβείο στα Business Angel Awards, πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας της Μονάδας Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πήρε διάκριση στο Ennovation και ήταν φιναλίστ του MIT Entrepreneurs Forum. Από αυτή τη θέση κάνει mentoring σε δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι μέντορας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Eurobank.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, σχεδιάζει και κάνει μαθήματα, δίνει διαλέξεις, κάνει επιμορφώσεις, συμβουλευτική γονέων και coaching σε νέους και παιδιά. Στα ενδιαφέροντα του είναι οι αλγόριθμοι, η φιλοσοφία, η φυσική, τα ταξίδια, η συγγραφή βιβλίων και η σκηνοθεσία. Ο Αλέξανδρος έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια, δημοσιευμένα άρθρα και ένα Ted-talk.



Ο Αfzal είναι 19 χρονών και ζει τα τελευταία 2 χρόνια στη Ελλάδα σε ξενώνα της The HOME Project.
Το τελευταίο χρόνο ως ενήλικας  πρεσβεύει την νεολαία της The HOME Project μέσα από τη συμμετοχή του σε εθελοντικές δράσεις της οργάνωσης με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα.
Έχει συμμετέχει και αποφοιτήσει από τα εκπαιδευτικά προγράμματα “Youth to Youth” και “Business to Youth” στο ACS Athens.
Αγαπάει την γυμναστική και την αγωνιστική πυγμαχία, καθώς όπως ο ίδιος δηλώνει «η αγωνιστική πυγμαχία με βοηθάει να μένω συγκεντρωμένος και ισορροπημένος με τον εαυτό μου»