20οι Πανελλήνιοι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 31/10/2019

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Έναρξη: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, 12:00, Δέλτα Φαλήρου

Μοναδικό αγωνιστικό θέαμα από 20 παραδοσιακά ιστιοπλοϊκά σκάφη με πληρώματα 200 μελών!

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν στο Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου, οι 20οι Πανελλήνιοι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες.

Όπως κάθε φορά εδώ και είκοσι χρόνια, πληρώματα εφήβων Ναυτοπροσκόπων με την συνοδεία ενηλίκων Προσκόπων μαζί με τις λέμβους τους θα ταξιδέψουν από όλη την Ελλάδα (Ρόδο, Κάλυμνο, Κέρκυρα) για να συμμετέχουν σε αυτό το κορυφαίο ναυταθλητικό γεγονός, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Αθήνα. 

Οι αγώνες περιλαμβάνουν τρεις (3) ιστιοδρομίες (παλινδρομική, όρτσα-πρίμα) και έναν διαγωνιστικό στίβο με αφετηρία το Δέλτα Φαλήρου, προορισμό τον Άγιο Κοσμά και τερματισμό πάλι στο Δέλτα Φαλήρου. 

Εκτός από τα Ναυτοπροσκοπικά σκάφη, στον αγώνα θα συμμετέχουν επίσης μία λέμβος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, παραδοσιακά ιστιοπλοϊκά καΐκια ιδιωτών από την Αίγινα και την Αθήνα, το  Ιστιοφόρο ΑΘΗΝΑ του Κώστα Γουζέλη από την Πάρο καθώς επίσης και τα σκάφη ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ του Πάνου Χασάπη και ο μικρός βαρκαλάς ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ του  Βαγγέλη Καφετζιδάκη.

Να σημειώσουμε ότι οι Ναυτοπροσκοπικές Λέμβοι έχουν χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως «Παραδοσιακά Σκάφη», καθώς και ότι οι Έλληνες Πρόσκοποι είναι αναγνωρισμένοι από τον νηογνώμονα LLOYD’S REGISTER ως “Lloyd’s Register Approved Training Provider” (Πάροχος Εκπαίδευσης Εγκεκριμένος από τον Lloyd’s Register)

Χάρτης πρόσβασης: https://goo.gl/maps/fJ7Qp4XtNv41xDvp8 


Επισυνάψεις

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2019.jpg
ΔΤ_Έλληνες Πρόσκοποι_20οι Ναυτοπροσκοπικοί Αγώνες.docx