Προσυνάντηση 25ο Προσκοπικό Τζάμπορη Κορέας

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 07/04/2023
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Τον Αύγουστο του 2023 η Δημοκρατία της Κορέας πρόκειται να φιλοξενήσει στην περιοχή του SaeManGeum το 25ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη σε μια έκταση 8,8 m2 km που δημιουργήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό.
Με περίπου 47.000 συμμετέχοντες και σλόγκαν “Draw your Dream” το 25ο Τζάμπορη στοχεύει να καλλιεργήσει ένα περιβάλλον όπου οι πρόσκοποι μπορούν να σχεδιάσουν το όνειρό τους και να αναπτύξουν μια αίσθηση παγκόσμιας συναδέλφωσης, ενεργού πολίτη και ευαισθητοποίησης για τη βιωσιμότητα. 



Το 25ο Τζάμπορη έχει σχεδιαστεί με 3 λέξεις-κλειδιά: digital, peace, environment. Πώς αυτές οι λέξεις-κλειδιά πρόκειται να εφαρμοστούν? Με πολυδιάστατα προγράμματα εντός και εκτός της κατασκήνωσης. Τα προγράμματα αυτά βασίζονται στα 4S+ACT στοιχεία. 4S: Scouting For Life, Smart and Scientific, Safe and Secure, Sustainability. ACΤ: Adventure, Culture, Tradition  

Η Εθνική Αποστολή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θα αποτελείται από 97 άτομα, ανήλικα & ενήλικα στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα και από τον απόδημο Ελληνισμό της Αιγύπτου. 

Ήδη η προσυνάντηση της αποστολής πραγματοποιήθηκε δια ζώσης αλλά και με τη βοήθεια της τεχνολογίας για τους φίλους από την Αίγυπτο, την 1η Απριλίου στο Προσκοπικό κέντρο ΠΥ.ΒΑ.



Τα μέλη της αποστολής γνωρίστηκαν, έπαιξαν, τραγούδησαν, αντάλλαξαν εμπειρίες και η συνάντησή έληξε με ένα υπέροχο κορεάτικο δείπνο. 


Επόμενη συνάντηση;
30 και 31 Ιουλίου στα αεροδρόμια της Αθήνας και του Κάϊρου όπου η παρέα θα αναχωρήσει για το πιο υπέροχο προσκοπικό ταξίδι.