2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 06/12/2022
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Χαρά, Εξέλιξη, Παρέμβαση!

Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τα 15 χρόνια ζωής του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου!

Χαρά για τα χαμόγελα, την περιπέτεια και τις δυνατές στιγμές!

Εξέλιξη για την δυνατότητα να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, αποκτώντας εμπειρίες που μας κάνουν ενεργούς πολίτες του Κόσμου!

Παρέμβαση για την ενεργή διάδραση με την κοινωνία και την διαρκή προσπάθεια να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων προς το καλύτερο!

Στην προσπάθεια μας να βελτιώσουμε και να ανανεώσουμε τον Κλάδο, ώστε να παρέχουμε ελκυστικότερο πρόγραμμα, βασισμένο στις ανάγκες και την ταυτότητα των νέων 18-26 ετών, πραγματοποιήσαμε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου στην Αττική, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022.



Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η μελέτη και εξέταση θεμάτων που αφορούν τον Κλάδο και η εξαγωγή πορισμάτων μέσα από διαδικασία σύνθεσης προτάσεων και απόψεων. Ειδικότερα το Συνέδριο ασχολήθηκε με:

1. Τον καθορισμό στόχων και τη χάραξη μελλοντικών ενεργειών για τη βελτίωση και πρόοδο του Κλάδου.

2. Την ενημέρωση γύρω από τα σημερινά δρώμενα και τη διατύπωση προτάσεων για σύγχρονα και επίκαιρα θέματα που αφορούν τους νέους.

3. Την έκφραση των θέσεων του Κλάδου επί θεμάτων που απασχολούν γενικότερα την Προσκοπική Κίνηση.

4. Τη διαμόρφωση κλίματος συνεργασίας και ενιαίας μεθόδου εργασίας, μέσα από την αλληλογνωριμία και τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ενηλίκων στελεχών και των Μελών Προσκοπικού Δικτύου των διαφόρων περιοχών της χώρας.

Μεταξύ άλλων, οι δραστηριότητες που απασχόλησαν το συνέδριο μας ήταν:

1. Παρουσίαση από επιστημονικό συνεργάτη ψυχολόγο κύριο Παναγιώτη Σιαπέρα, για την ανάγκες των νέων σήμερα.

2. Απονομή Βραβείων στους νέους Έλληνες Προσκόπους του Κόσμου.

3. Παρουσίαση και συζήτηση ερωτηματολογίων που αφορούσαν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο αλλά και την αναθεώρηση του Προσκοπικού Προγράμματος.



4. Προτάσεις για την βελτίωση της μεθοδολογίας του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου.

5. Συζήτηση σε κύκλους εργασίας.

6. Δράση Κοινωνικής Παρέμβασης σε συνεργασία με τον σύλλογο “Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος” με την πολύτιμη βοήθεια της προέδρου, κυρίας Ζωής Γερουλάνου.

7. Ψήφισμα των προτάσεων για τη βελτίωση της Μεθοδολογίας του Κλάδου.






Με την εμπειρία, τα βιώματα και τις αναμνήσεις των προηγούμενων 15 ετών ζωής του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου και ακολουθώντας το τρίπτυχο Χαρά- Εξέλιξη-Παρέμβαση, η Επιτροπή του Συνεδρίου, το Προεδρείο και οι συμμετέχοντες γίναμε για ακόμη μία φορά, μέλη μιας παρέας! ...Μιας παρέας που θα συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου!