Συνάντηση ΣΕΠ με στελέχη του Ιδρύματος Prince’s Trust

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 13/10/2021
Κατηγορίες: Κοινωνία, Scouts4SDGs


Σε μία εποχή στην οποία τα δεδομένα αλλάζουν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, η διαρκής εξέλιξη, η δια βίου μάθηση, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η καλλιέργεια των στοιχείων της προσωπικότητας αποτελούν για όλους μας στοιχεία απαραίτητα για μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με όλα αυτά τα στοιχεία ενταγμένα στο πρόγραμμά του και αναγνωρίζοντας την αξία τους, αναζητά πάντοτε τρόπους και συνεργασίες που το βοηθούν να κάνει πράξη το Όραμα και την Αποστολή του, τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Σε αυτό το πλαίσιο την προηγούμενη χρονιά ξεκίνησε μια σημαντική συνεργασία με το Ίδρυμα Prince’s Trust International (PTI), με βασικό και κύριο στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεων και την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων των ενήλικων στελεχών και των Μελών των Προσκοπικών Δικτύων, ώστε να μπορέσουν να «κερδίσουν» αποτελεσματικά τη θέση εργασίας που επιθυμούν.

Μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης, όπου εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν 14 ενήλικα στελέχη ως εκπαιδευτές του Προγράμματος Απασχολησιμότητας, ακολούθησε η Β’ και κύρια φάση του προγράμματος. Περισσότερα από 32 ενήλικα στελέχη συμμετείχαν σε δραστηριότητες, αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις, ανακάλυψαν στοιχεία του εαυτού τους, απέκτησαν νέες γνώσεις και εκπαιδεύτηκαν σε βασικές αρχές και τρόπους αναζήτησης εργασίας, σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασίας συνέντευξης κ.α.

Το ξεκίνημα της προσκοπικής χρονιάς βρίσκει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων να υποδέχεται στην Ελλάδα σημαντικά στελέχη του ιδρύματος P.T.I., τον Will Straw, CEO του Ιδρύματος, την Ann Newman, Head of Delivery for Europe, Middle East and North Africa, την Sheila Heffernan, International Programme Manager, Europe, Middle East & North Africa, και τον κ. Ε. Μανουδάκη, πρεσβευτή του προγράμματος στη χώρα μας. Στην εποικοδομητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Σώματος, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Χουρδάκης, ο Γενικός Έφορος κ. Παντελής Προμπονάς, η κα. Έλενα Καστάνη υπεύθυνη του προγράμματος PTI στο Σ.Ε.Π. και ο Μόνιμος Βοηθός Γενικός Έφορος κ. Αθανάσιος Ευσταθίου αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για την εμπειρία της πρώτης εφαρμογής του προγράμματος, τις προοπτικές ανάπτυξής του και επέκτασής του με τους εκπροσώπους του P.T.I.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και εκπαιδευόμενοι που μοιράστηκαν τις σκέψεις και τα σχέδιά τους για το μέλλον και πώς αυτά αναδιαμορφώθηκαν μετά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, διαβεβαιώνοντας τους υπεύθυνους ότι θα σύστηναν το πρόγραμμα ανεπιφύλακτα και σε άλλους, καθώς όπως είπαν χαρακτηριστικά τους βοήθησε ώστε να προχωρήσουν ακόμα ένα βήμα προς το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την εύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας.

Πρωτότυπες ιδέες, καινούριες πρακτικές, καινοτόμες στρατηγικές μάθησης έρχονται να εμπλουτίσουν τον νέο κύκλο εκπαίδευσης PTI, ο οποίος θα υλοποιηθεί σύντομα για τα ενήλικα στελέχη του Σώματος. Με την προσδοκία και την ελπίδα πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφοδιάσει όλο και περισσότερους νέους της Κίνησης με τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να επιτύχουν τον στόχο τους βρίσκοντας την εργασία που επιθυμούν, το πρόγραμμα ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και ΕΞΕΛΛΙΣΕΤΑΙ…