"Για το πρώτο κουδούνι" στη Δυτική Πελοπόννησο

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 15/09/2021
Κατηγορίες: Κοινωνία, Scouts4SDGs


Παραδόθηκαν σε τρία Σχολεία της Ηλείας τα σχολικά είδη που συγκέντρωσαν οι Πρόσκοποι της Δυτικής Πελοποννήσου, ενώ συνέδραμαν επίσης οι Πρόσκοποι του Αγρiνίου και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.



Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου το πρωί, ενήλικα στελέχη των Προσκόπων του Πύργου βρέθηκαν στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Πλατάνου, στο Δημοτικό Σχολείο Χελιδονίου και στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλακίου της Ηλείας. Κάθε μικρός μαθητής πήρε από μία σχολική τσάντα, η οποία περιείχε τετράδια, μαρκαδόρους, χάρακες και όλα τα είδη για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Παραδόθηκαν επίσης κούτες με υλικό για τις ανάγκες των δασκάλων και του σχολείου γενικότερα, με βοηθήματα, χαρτί Α4 και άλλα είδη. Η επιλογή των σχολείων έγινε σε συνεννόηση με την οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας και με κριτήριο τα Σχολεία που δεν έχουν λάβει βοήθεια μέχρι τώρα από αλλού.



Τις επόμενες μέρες θα δοθούν μερικά ακόμα πράγματα στο Δημοτικό Σχολείο Λάλα και πιθανόν και σε άλλα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών, όπως τα σχολεία του Πελοπίου και της Αρχαίας Ολυμπίας.

Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα όταν τα σχολικά είδη που συγκεντρώσαμε φτάνουν στα χεράκια των παιδιών. Για εμάς μας τους Προσκόπους αυτό είναι αρκετό, όπως και κόμπος στο μαντήλι μας. Αυτή είναι η μαγεία του Προσκοπισμού. Η προσπάθεια ήταν συλλογική. Οι δάσκαλοι και οι μικροί μαθητές μας ζήτησαν να μεταφέρουμε προς όλους τις ευχαριστίες τους.