Μέσα σε δύο ημέρες, οι Πρόσκοποι διασώζουν δύο ζώα της πανίδας μας

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 07/04/2021
Κατηγορίες: Κοινωνία, Περιβάλλον


Την εβδομάδα που μας πέρασε - πιο συγκεκριμένα στις 3 και 4 Απριλίου - οι εκπαιδευμένοι διασώστες της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής, διέσωσαν δύο ζώα της πανίδας μας σε Μήθυμνα και Πήλιο

Αναλυτικότερα, στην παραλία του Κάλαμου στο Νότιο Πήλιο οι διασώστες της ΠΟΔΑΖ (από το Σύστημα των Παλαιών Προσκόπου Νέας Ιωνίας Βόλου) διέσωσαν έναν τραυματισμένο γλάρο, ο οποίος είχε σπασμένη φτερούγα. Αφού διανυκτέρευσε, κατά την υπόδειξη των ειδικών, την επομένη στάλθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου τον παρέλαβε η “Δράση για την Άγρια Ζωή”.



Μία ημέρα μετά ήταν η σειρά των διασωστών της Μήθυμνας στη Μυτιλήνη, οι οποίοι διέσωσαν έναν ασημόγλαρο. Το πτηνό δεν έφερε κάποιο τραύμα ή κάποιο ίχνος σπασμένου οστού, ωστόσο, εμφάνιζε σημάδια αποπροσανατολισμού, ζαλάδας και ήταν ανήμπορο να πετάξει. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ΑΝΙΜΑ, το θαλασσοπούλι στάλθηκε στην Αθήνα προκειμένου να του παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.



H βραβευμένη, εθελοντική και πρωτοποριακή πρωτοβουλία των Ελλήνων Προσκόπων, με τίτλο: «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» αποτελείται από 270 Ενήλικα Στελέχη των Προσκόπων (νέες και νέοι εθελοντές της Προσκοπικής Κίνησης), τα οποία βρίσκονται σε 100 σημεία της χώρας. Οι διασώστες έχοντας λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση από εξειδικευμένους συνεργάτες και έχοντας κατάλληλο εξοπλισμό μπορούν να σπεύδουν και να διασώσουν οποιουδήποτε ζώο της άγριας πανίδας της χώρας μας που κινδυνεύει.