Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των Προσκόπων στον ΠΥ.ΒΑ

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 26/06/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού σε θέματα περιβάλλοντος Γιώργο Κρεμλή, αλλά και τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τρίτση καθηγητή Σταύρο Ζωγραφάκη υποδέχτηκαν οι Πρόσκοποι την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στις εγκαταστάσεις τους στον ΠΥ.ΒΑ.



Ο κος Κρεμλής ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων» Ισίδωρο Κανέτη και το Γενικό Έφορο Χριστόφορο Μητρομάρα και μαζί με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τρίτση Σταύρο Ζωγραφάκη, συζήτησαν θέματα προστασίας περιβάλλοντος. Παράλληλα αναφέρθηκαν σε κοινές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας αναφορικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (για τους οποίους οι Πρόσκοποι είναι υπερήφανοι πρεσβευτές), αναβάθμιση και προστασία του χώρου καθώς και συνολική υποστήριξη προς το έργο των Προσκόπων.


Αριστερά: το σκαπτικό μηχάνημα για τις ανάγκες του χώρου. Δεξια: Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα περιβάλλοντος Γιώργος Κρεμλής με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σ.Ε.Π Ισίδωρο Κανέτη και τον Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Κωνσταντίνο Εφραιμίδη

Στο πλαίσιο της ξενάγησης ο κος Κρεμλής, παλιός Πρόσκοπος στο νησί της Ρόδου, δώρισε ειδικό σκαπτικό μηχάνημα για τις ανάγκες του χώρου.
 
Στην ξενάγηση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Σάμου Γεώργιος Στάντζος και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μήτσος με τους οποίους συζητήθηκε το ενδεχόμενο επανίδρυσης του Προσκοπισμού στο νησί αλλά και η Γενική Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τρίτση Μίνα Χατζηαθανασίου.


Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Αριστερά: Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σ.Ε.Π. Ισίδωρος Κανέτης με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τρίτση Σταύρο Ζωγραφάκη & τη Γενική Διευθύντρια Μίνα Χατζηαθανασίου . Δεξιά: Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα περιβάλλοντος Γιώργος Κρεμλής στην εκπαιδευτική αίθουσα του χώρου

Επίσης από πλευράς Ιδρύματος Σ.Ε.Π., παρευρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Εφραιμίδης και Παντελής Προμονάς, ο Μόνιμος Βοηθός Γενικός Έφορος Νάσος Ευσταθίου και ο Αρχηγός του χώρου Δημήτρης Σπυράκος μαζί με τους συνεργάτες του.