Έρευνα "Home Scouting Activities"

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 21/06/2020
Κατηγορίες: Έρευνες


Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι οι τελευταίοι μήνες θα αφήσουν στο μέλλον χαραγμένα τα σημάδια τους. Λίγο οι χειραψίες, λίγο η αυθόρμητη απόσταση που κρατάμε με τους άλλους. Όλοι πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουμε αλλάξει. Ο Προσκοπισμός δεν θα μπορούσε να παραμείνει ίδιος. Αμέσως μετά τα πρώτα κρούσματα πολλές προσκοπικές οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη σκέφτηκαν εναλλακτικές ώστε οι προσκοπικές δράσεις να μπορέσουν να μεταφερθούν σε μια νέα πραγματικότητα.  

Αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο, πρόσκοποι σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο χρησιμοποίησαν το κρυφό όπλο που διαθέτουν, την φαντασία και την δημιουργικότητά τους. Σύντομα το καθημερινό πέταλο και η λέσχη αντικαταστάθηκε από το zoom και τους υπολογιστές. Τα ομαδικά παιχνίδια μεταφέρθηκαν στις κουζίνες του κάθε προσκόπου που πάλευε μπροστά σε μια κάμερα για να φτιάξει, ταυτόχρονα με όλη την υπόλοιπη παρέα, το γλυκό που επέλεξε για αυτό τον ψηφιακό διαγωνισμό μαγειρικής. Την ίδια στιγμή τα social media γεμίσανε από φωτογραφίες από το διαγωνισμό #CampHomeChallenge. Μαξιλάρια, κουβέρτες, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια επιστρατεύθηκαν για να φτιάξουνε εκατομμύρια πρόσκοποι την δική τους in-house αυτοσχέδια σκηνή.

Φυσικά ας μην ξεχάσουμε ότι για πρώτη φορά στην μισό αιώνα ιστορία του το Jota - Joti (Jamboree on the Air – Jamboree on the Internet) πραγματοποιήθηκε μια Ειδική εκδοχή τους προσπαθώντας να φέρει κοντά τους εκατομμύρια προσκόπους σε όλο τον κόσμο που βρέθηκαν άξαφνα εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους. Ένα πραγματικά παγκόσμιο τριήμερο που μας βοήθησε να έρθουμε πιο κοντά.

Έτσι λοιπόν εάν είχες την ευκαιρία να συμμετέχεις σε προσκοπικές δράσεις από το σπίτι αλλά και όχι, είτε είσαι πρόσκοπος αλλά και γονέας ενός προσκόπου τότε η Ευρωπαϊκή Προσκοπική Περιοχή θα ήθελε να ακούσει τις εντυπώσεις σου, τις σκέψεις αλλά και την αξιολόγηση σου στον Προσκοπισμό από το σπίτι. Αν σου άρεσε γιατί το δοκίμασες ή αν θα σου άρεσε να το κάνεις παρ’ ότι δεν υπήρξε η δυνατότητα να συμβεί. Η γνώμη σου μετράει και πρέπει να ακουστεί.

Μπορείς να βρεις την έρευνα εδώ, στα ελληνικά και να την συμπληρώσεις: 
Εκτιμώμενη διάρκεια 4’.