Διασκεδάζουμε, Μαθαίνουμε, Καθαρίζουμε από τους Προσκόπους Διονύσου

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 16/06/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Περιβάλλον


Με το σύνθημα «Διασκεδάζουμε, Μαθαίνουμε, Καθαρίζουμε», δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 στο κάλεσμα των Nαυτοπροσκόπων Διονύσου, για περίπατο στο αιωνόβιο πευκοδάσους του Διονύσου, με παράλληλο καθαρισμό αυτού!

Η δράση, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 14η χρονιά. Το ραντεβού δόθηκε στον παλιό σταθμό τρένου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας καθαρισμού και στο τέλος, με τη βοήθεια ειδικού συνεργάτη, διαχώρισαν τα απορρίμματα σε ανακυκλώσιμες ύλες και λοιπά απορρίμματα.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Καλαφατέλης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας Γιώργος Κρεμλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νικόλαος Πέππας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου Σοφία Κατσίγιαννη, πλήθος ακόμα εκπροσώπων του Δήμου, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και συλλόγων και πολλοί πολίτες.

Ο Δήμος Διονύσου μερίμνησε για την απομάκρυνση των μη-ανακυκλώσιμων απορριμάτων, ενώ η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», συμμετείχε παρέχοντάς μας υλικά, ενώ μας υπέδειξε τον τρόπο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών. Μας προσέφεραν επιπλέον αναμνηστικά δώρα, τα οποία κληρώθηκαν σε παιδιά που μετείχαν.μΤο «Safe House», εστιατόριο, καφέ-μπαρ επι της Λ. Διονύσου, παρείχε δροσιστικά αφεψήματα στους παρευρισκόμενους.



Ο κ. Κρεμλής, κύριος σύμβουλος Πρωθυπουργού, σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος, κλίματος και κυκλικής οικονομίας, δήλωσε στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων: "Οι Πρόσκοποι είναι η γνήσια έκφραση του εθελοντισμού. Είναι τα αυτιά και τα μάτια του περιβάλλοντος. Αφουγκράζονται το περιβάλλον. Μετέχουν και συμβάλλουν στην Πολιτική Προστασία. Αυτό το υπέροχο δασος και το οικοσύστημα του Διονύσου, που μπορεί να πληγεί απο πυρκαγιές, κάτι που έχετε ζήσει στο παρελθόν και πρεπει να αποφύγουμε, πρεπει να το διαφυλάξουμε ως κορη οφθαλμού. Ειναι ενα τεράστιο οικοσύστημα, ενας πνεύμονας ολου του λεκανοπεδίου. Η συμβολή των Προσκόπων, σε αυτον τον στόχο είναι εξαιρετικά σημαντική." ενώ, δήλωσε έτοιμος να υποστηρίξει μελλοντικές δραστηριότητες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Πέππας, τόνισε τη στήριξη δήμων και δομών, από πλευράς Περιφέρειας, στην προώθηση και αποτελεσματικότητα της ανακύκλωσης, εισάγοντας και νέες μορφές ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ τόνισε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος ιδιαίτερως μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου.

ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Καλαφατέλης, αναφέρθηκε σε ενέργειες του Δήμου Διονύσου προκειμένου να αυξηθούν τα τεχνικά μέσα αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, ωστε να συμβάλλει ο Δήμος στον στόχο της Ε.Ε. για αύξηση των εθνικών ανακυκλώσιμων απορριμάτων στο 50% του συνόλου, ενώ επανέλαβε τη διαρκή στήριξη του Δήμου Διονύσου στους Ναυτοπρόσκοπους Διονύσου και τις δράσεις τους.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τα παιδιά, τους γονείς, τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειας, που φόρεσαν τα γάντια τους και έκαναν τη διαφορά με τη συμμετοχή και τη συμβολή τους.