Virtual volunteering έρευνα από την Ethelon

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 22/05/2020
Κατηγορίες: Κοινωνία


Οι τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές που έχουν επέλθει στη χώρα μας λόγω του COVID-19, ώθησαν την Ethelon σε μια διαδικασία εξερεύνησης εναλλακτικών τρόπων διεκπεραίωσης των βασικών δραστηριοτήτων, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών και των συνεργατών της.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, δημιουργήθηκε ένα  online ερωτηματολόγιο ώστε να διερευνηθεί το πώς οι εθελοντές, οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών καθώς και εταιρείες, βλέπουν την πορεία του εθελοντισμού στη χώρα μας κάτω από αυτές τις νέες συνθήκες.

Αυτή η έρευνα θα αποτελέσει μια σημαντική πηγή πληροφοριών για το σχεδιασμό ενός webinar που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, στο οποίο εθελοντές, εκπρόσωποι εταιρειών και μη κυβερνητικών οργανισμών θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν τη δική τους οπτική για τον εθελοντισμό στην εποχή του  COVID-19, καθώς και για το ρόλο του εθελοντισμού εξ' αποστάσεως, ως ενός εναλλακτικού τρόπου προσφοράς στην κοινωνία των πολιτών του σήμερα. 

Μπορείτε να βρείτε το link που θα σας ανακατευθύνει στο ερωτηματολόγιο εδώ.

Η συμπλήρωση του παίρνει περίπου 3 λεπτά και οι απαντήσεις θα παραμείνουν ανώνυμες.


Υπενθυμίζεται ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων από τον Φεβρουάριο του 2019 έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας σε θέματα εθελοντισμού με την Ethelon.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί επιστέγασμα της στενής πολυετούς συνεργασίας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

• αλληλοϋποστήριξη σε κοινωνικές δράσεις (π.χ. ευαισθητοποίησης νέων σε θέματα εθελοντισμού, πολιτικής προστασίας, πολιτιστικής κληρονομιάς, προστασίας περιβάλλοντος),

• συνέργειες για την προβολή και διάδοση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην ευρύτερη κοινωνία

• υποστήριξη των ενεργειών που διοργανώνει ο κάθε φορέας

• ανταλλαγή γνώσεων πάνω σε θέματα εθελοντισμού