Οι Πρόσκοποι της Χίου, έκαναν την Πασχαλινή καλή τους πράξη

Αρθρογραφος: Μπουμπάρης Γιώργος
Ημ/νια Έκδοσης: 23/04/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Η Πασχαλινή καλή Πράξη των Προσκόπων Χίου με σύνθημα "ασ' τα στο παράθυρο"


Με το σύνθημα “άσ’ τα στο παράθυρο”, Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Πέμπτη, γονείς μελών και φίλοι,προσέφεραν τρόφιμα και είδη καθαριότητας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του

Προσκοπικού Δικτύου του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου, για την κάλυψη αναγκών του Γηροκομείου Χίου "Ζωρζής Γ. Μιχαληνός".



Για λόγους ασφαλείας, ζητήθηκε, τα προϊόντα νααφήνονται  στο παράθυρο της λέσχης, απότο οποίο οι ενήλικες πρόσκοποι, παραλάμβαναν από την εσωτερική πλευρά, μετά τηναποχώρηση και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας. Τα προϊόντα απολυμάνθηκανπροληπτικά, συσκευάστηκαν σε σακούλες και παραδόθηκαν το πρωί του ΜεγάλουΣαββάτου 18 Απριλίου 2020.

Ενδεικτικά συγκεντρώθηκαν:

72 kg ζυμαρικά, 6 kg ρύζι, 60 kg ζάχαρη, 23 λίτρα ελαιόλαδο, 2 κιβώτια φρυγανιές, 5,5 kg ελληνικός καφές, 75 λίτρα χλωρίνη, 40 λίτρα υγρό γενικού καθαρισμού, 8 λίτρα υγρό τζαμιών, 420 χαρτιά υγείας και πολλά ακόμα προϊόντα σε μικρότερες ποσότητες.  

Η δράση ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, με την παράδοση δύο παλετών εμφιαλωμένου νερού (1008 μπουκάλια 1,5 λίτρων).

Tο κόστος καλύφθηκε το ταμείο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου.



«Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες του Γηροκομείου δενκαλύπτονται με μία δράση προσφοράς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τηνανταπόκριση, γονέων, μελών, φίλων και ανθρώπων που ενώ δεν ήταν πρόσκοποι,έμαθαν για τη δράση μας από δημοσιεύσεις και ήρθαν να αφήσουν τη σακούλα τουςστο παράθυρο! Δίνουμε την υπόσχεση να συνεχίσουμε την προσπάθεια με παρόμοιεςδράσεις για τους γλυκύτατους ενοίκους του Κάμπου, όπου αυτή την φορά δεν μπορέσαμενα συναντήσουμε από κοντά - για ευνόητους λόγους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τονΔιευθυντή του Γηροκομείου κ. Σταμούλη, για την άψογη συνεργασία».




1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου

facebook / instagram


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και τωνδιαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακταστους 17 στόχους βιώσιμης  

ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.,συμβάλλοντας στη δημιουργία ενόςκαλύτερου κόσμου!

 

 Στόχος 3: Καλύτερη Υγεία & Ευημερία                                                                                  

         


Στόχος 11:Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες  

                  


Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους

   


#scouts4sdgs #1chiou #1spchios #pd #proskopiko_diktyo#pd1chiou #synehizoume #συνεχίζουμε #scoutsofchios #scoutsofgreece #scouts#chios #menoumespiti