JOTI Special Edition 2020

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 08/04/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


JOTI Special Edition 2020

Και ενώ όλες οι δραστηριότητες ακυρώνονται, ο φθινοπωρινός θεσμός που ενώνει Προσκόπους από όλο τον κόσμο, ανοίγει τις πόρτες του την άνοιξη!

Το ημερολόγιο δείχνει 3 Απριλίου και Πρόσκοποι από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την τελετή έναρξης του JOTI - ενός διαφορετικού Jamboree on the Internet! Ένα ενεργητικό, εκπαιδευτικό και δυναμικό online πρόγραμμα που διοργανώθηκε για νέους, ως απάντηση στην παγκόσμια πανδημία του Covid-19.


Αυτή η ειδική έκδοση έδωσε την ευκαιρία σε Προσκόπους από όλο τον κόσμο να γνωριστούν μεταξύ τους,να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να κάνουν νέους φίλους, να μάθουν να φροντίζουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, να αλληλεπιδράσουν με άλλους πολιτισμούς…

Το ειδικά διαμορφωμένο διαδικτυακό campsite περιείχε εικονικές τοποθεσίες για να συνομιλήσει κάποιος με Προσκόπους από όλο τον κόσμο, να πάρει μέρος σε εξ αποστάσεως προσκοπικές πυρές, να κάνει γυμναστική από το σπίτι, να παρακολουθήσει show ταλέντων και να ψηφίσει για το αγαπημένο του, να ακούσει εκπομπές στο web radio, να μάθει για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, να πάρει μέρος σε προκλήσεις και παιχνίδια, να μεταδώσει την θετική του ενέργεια και πολλά άλλα!


Ξεχωριστοί επισκέπτες έδωσαν το παρόν στο JOTI, όπως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΟΗΕ για το UN 75 και ο συνιδρυτής της online πλατφόρμας αυτοεκτίμησης Mindvalley, o ειδικός επιβίωσης και Chief Ambassador Bear Grylls και o Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για την Νεολαία.

Η τελετή έναρξης σηματοδότησε επίσης μια αξέχαστη στιγμή για τον Παγκόσμιο Προσκοπισμό, καθώς ανανεώθηκε η συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), μέσω μιας ζωντανής εικονικής υπογραφής των εταιρικών σχέσεών τους,επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον αντίκτυπο της παγκόσμιας πανδημίας στις πιο ευάλωτες κοινότητες.

Κατά τη διάρκεια του JOTI, τμήματα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων διοργάνωσαν κοινές διαδικτυακές δραστηριότητες με τμήματα του Σώματος Προσκόπων Κύπρου με μεγάλη επιτυχία!

Στο ελληνικό κανάλι συνομιλίας #greek ανταλλάχθηκαν 4.900 μηνύματα κατά τη διάρκεια του τριημέρου,ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε quiz 400 διαφορετικών ερωτήσεων, για όλες τις ηλικίες!

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη του ελληνικού καναλιού και αποτελείται από τους: 

Γιώργος Ρουσόπουλος, Ευτύχιος Αστανάστας, Κωνσταντίνος Μαυρόγαλος- Φώτης, Μανώλης Κανδεράκης, Μιχάλης Μίχαλος, Αντώνης Ορφανός, Γεώργιος-Σταύρος Παντελάκης, Στέλλα Μπουλά, Χρήστος Τριανταφυλλίδης.

Ευχαριστούμε τις Εφορείες Κλάδων της Γενικής Εφορείας και τις ομάδες εργασίας που επιμελήθηκαν τα όμορφα παιχνίδια για τους επισκέπτες του ελληνικού καναλιού.Στις ομάδες εργασίας συμμετείχαν οι: 

Αναστάσιος Λυρίτσης, Ανδρέας Βουργάνης, Γιώργος Στεφανίδης, Κονδυλία Βελίκου, Κορίνα Καραλεξίδου, Μαίρη Γιαννακοπούλου, Σοφία Δαγαλάκη, Χρήστος Μάστορας και Ανδρέας Μπουργάνης.