Πώς ένας μικρός πρόσκοπος έκανε τη δουλειά γιατρών και νοσηλευτών λιγότερο επίπονη με μια απλή σκέψη

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 07/04/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Πώς ένας μικρός πρόσκοπος έκανε τη δουλειά γιατρών και νοσηλευτών λιγότερο επίπονη με μια απλή σκέψη


Σκέψου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας γιατρός μεσ' τον κορονοϊό. Κίνδυνος, ωράριο, καταπόνηση, δυσβάσταχτες εικόνες, τεντωμένα νεύρα, εξουθενωτική κούραση... Όλα αυτά θα σκεφτόμουν εγώ, αν με ρωτούσες. Ο Κουίν Καλάντερ όμως, ένας μικρός πρόσκοπος απ΄ τον Καναδά (φίλος του φίλου μας, Boredpanda.com), σκέφτηκε ακόμα κάτι. "Πονάνε τ' αυτιά τους".Φοράνε μάσκα όλη την ημέρα, κι αυτό το λάστιχο τους "κόβει" πίσω από το αυτί. Κι ίσως αυτό να μην ακούγεται τρομερό, αν φορά μάσκα για μια ώρα, όμως αν τη φοράς για 24, τότε μπορεί να γίνει κόλαση!

 

Εκεί λοιπόν που όλοι σκεφτόμασταν τα μεγάλα προβλήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο Κουίν σκέφτηκε το"μικρό", κι έπειτα σκέφτηκε πως, "σ' αυτό μπορώ να βοηθήσω". Τι έκανε λοιπόν; Πήρε τον 3εκτυπωτή του, σχεδίασε και"τύπωσε" ένα μικρό πλαστικό βοήθημα για να μην ακουμπάει το λάστιχο της μάσκας στο αυτί εκείνου που τη φοράει. Δηλαδή, να, αυτό εδώ:


 Ναι, ίσως έτσι που το βλέπεις να μη βγάζει πολύ νόημα, όμως αν στο δείξω φορεμένο, θα καταλάβεις πόσο έξυπνη και βοηθητική ήταν η σκέψη του πιτσιρίκου. Ιδού:

 


 

Εκείνος λοιπόν τύπωσε και συνεχίζει να τυπώνει την πατέντα του, όμως παρακαλεί κι άλλους να το κάνουν. Όσοι μπορούν, με 3D εκτυπωτή, να τυπώσουν κι άλλα τέτοια "πιαστράκια". Να βοηθήσουν δηλαδή εκεί που μπορούν, αυτούς που μας βοηθάνε να μείνουμε ζωντανοί. Και αν το "εκεί που μπορούμε" είναι στο τσούξιμο πίσω από το αυτί, τότε ναι, αξίζει να βοηθήσουμε εκεί. Ίσως ακούγεται μικρό μα στην πραγματικότητα είναι τεράστιο!


Πηγή: Provocateur