Εθελοντική Αιμοδοσία – Πρόσκοποι Χαϊδαρίου

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 31/03/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Εθελοντική Αιμοδοσία – Πρόσκοποι Χαϊδαρίου 

Τον τελευταίο μήνα και πλέον, όλη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται στις αντοχές της, στην πειθαρχία της, στο δόσιμο και στην υπομονή της. Σε έναν κόσμο που δείχνει να παραλύει, υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο μέρος του, που αντιστέκεται σθεναρά. Νέοι σε όλον τον κόσμο, κάθε ηλικίας που φορούν το Προσκοπικό μαντήλι, και έχουν δώσει την ίδια υπόσχεση, δηλώνουν την παρουσία τους για άλλη μια φορά με προσφορά. Κάθε είδους προσφορά.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η αιμοδοσία. 

Την Κυριακή 29 Μαρτίου, οι Πρόσκοποι Χαϊδαρίου, πρόσφεραν. 

Διοργάνωσαν Εθελοντική Αιμοδοσία. Πιστοί και αυτοί, όπως όλοι οι Πρόσκοποι στην υπόσχεσή τους, θέλησαν να τονίσουν τη σημασία του να βοηθούμε κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση.

Η διαδικασία της αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Δήμου Χαϊδαρίου, ο οποίος με χαρά φιλοξένησε αυτή τη δράση προσφοράς με την πολύτιμη βοήθεια της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Α’ Περιφερειακού Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. 


Στην πρόσκλησή μας αυτή ανταποκρίθηκε πλήθος πολιτών και που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. 

Με τη βοήθεια όλων καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μια μεγάλη ποσότητα σε φιάλες, ικανές να καλύψουν τις ανάγκες πολλών συνανθρώπων μας. Ειδικά αυτή την περίοδο που η ανάγκη είναι μεγάλη. Η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα κάποιοι από τους συμπολίτες μας να μην μπορέσουν να προσφέρουν. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την έμπρακτη συνεισφορά τους.


Η στάση αυτή μπορεί να συνεχιστεί και σε παρόμοιες δράσεις που λαμβάνουν χώρα και σε άλλους Δήμους. Είναι σημαντικό να ενημερωθούμε και να κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να ενισχύσουμε τις Τράπεζες Αίματος γιατί είναι Τράπεζες ζωής και η ζωή είναι κάτι που οι Πρόσκοποι γιορτάζουν 365 ημέρες τον χρόνο.