17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτών

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 04/03/2020
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Το διήμερο 8 και 9 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτών, στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων. 


Το Συνέδριο ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Γενικού Εφόρου κ. Χριστόφορου Μητρομάρα, χαιρετισμό του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ισίδωρου Κανέτη και της Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κας Μαρίας Γιούτσου. 

 
Στη συνέχεια, το Συνέδριο προχώρησε στις εργασίες του με την εκλογή του Προεδρείου, το οποίο αποτέλεσαν οι κ.κ. Ξενοφών Σπιταδάκης ως Πρόεδρος, Κορίνα Αργυρίου και Κωνσταντίνος Λαμπρούλης ως Γραμματείς. 
 
Η πρώτη εισήγηση έγινε από τον Γενικό Έφορο και αφορούσε στις προτάσεις ανανέωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος των Ενηλίκων Στελεχών του Σ.Ε.Π, του ρόλου του Συμβουλίου Εκπαίδευσης και την εξέλιξη του Προσωπικού Εκπαίδευσης του Σ.Ε.Π.
 
Ακολούθησαν κύκλοι συζήτησης, οι οποίοι εμβάθυναν, ανέπτυξαν και κατέληξαν σε προτάσεις επί των θεμάτων συζήτησης.




 
Το απόγευμα και πριν τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας, η σκυτάλη παραδόθηκε στην κ. Encarnacion Perez Pintado, επικεφαλής των Digital Services Learning της εταιρείας Ericsson, η οποία μας παρουσίασε την ανάγκη προσαρμογής μας στην ψηφιακή εποχή με σύγχρονες μεθόδους και μέσα.



 
Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου το Συνέδριο συνέχισε τις εργασίες του, με την παρουσίαση του απολογισμού του έργου της Εφορείας Εκπαίδευσης της Γενικής Εφορείας των ετών 2016-2019, από τον Αναπληρωτή Έφορο Εκπαίδευσης Γ.Ε. κ. Νεκτάριο Τσεσμελόπουλο.  

 
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Συνέδρων και η διαδικασία ανάδειξης αιρετών μελών του Συμβουλίου Εκπαίδευσης.

 
Ως μέλη του Συμβουλίου Εκπαίδευσης αναδείχθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βεργίτσης, Ιωάννης Δρης, Ευθυμία Καρυδά, Στυλιανός Νικογιάννης, Σπύρος Πολυζώης και Βασιλική Χρυσίνη.  
Αμέσως μετά, η ολομέλεια του Συνεδρίου συζήτησε και ψήφισε τα πορίσματα του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εκπαιδευτών. 
Στο Συνέδριο συμμετείχαν 111 Εκπαιδευτές, από όλη την Ελλάδα.
 
Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, με την καθιερωμένη ομαδική αναμνηστική φωτογραφία των Συνέδρων.