Δυναμική παρουσία Προσκόπων σε φεστιβάλ εθελοντισμού

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 09/12/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Δυναμική παρουσία Προσκόπων σε φεστιβάλ εθελοντισμού

 

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας εθελοντισμού, οι Πρόσκοποι συμμετείχαν δυναμικά σε φεστιβάλ και συνέδρια εθελοντισμού τα οποία διοργανώθηκαν στην Αττική.

 


Αναλυτικότερα:

 

Περιφέρεια Αττικής – 1ο Φόρουμ Εθελοντικής Προσφοράς

 


 

Ηχηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει έμπρακτα το εθελοντικό κίνημα με στόχο να μεγαλώσει το δίχτυ κοινωνικής προσφοράς προς όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας το 1ο Φόρουμ Εθελοντικής Προσφοράς, που διοργανώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου. Τους Προσκόπους εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Κώστας Πατινιωτάκης, ο οποίος εκτός από παρουσίαση του Προσκοπικούέργου, συμβολικά παρέδωσε στον Περιφερειάρχη το συλλεκτικό μαντήλι των 110 χρόνων. Τον κάλεσε μάλιστα να κάνει μία καλή πράξη και να μεταφέρει το μήνυματου εθελοντισμού σε γνωστούς και φίλους


Ethelon Days - Ένα τριήμερο αφιερωμένο στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά

 


 

Eθελοντές,εταιρικός κόσμος και Κοινωνία των Πολιτών έδωσαν ραντεβού στις 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων για ένα τριήμερο αφιερωμένο στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά. Μέσα από ομιλίες, διαδραστικά workshopsκαι κοινωνικές δράσεις οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν πως ακόμα και οι μικρότερες πράξεις μπορούν να φέρουν μια βροχή θετικών αλλαγών. Τους Προσκόπους εκπροσώπησε ο SDG Coordinator Δημήτρης Τρακανιάρης, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία του στο εθελοντικό κομμάτι ως Πρόσκοπος αλλά παράλληλα και τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος αναφορικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.  

 

Τα ethelon Days πραγματοποιήθηκαν από την ΜΚΟ ethelon, με την οποία οι Πρόσκοποι έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας.