Ομάδες Εργασίας για την Αναθεώρηση του Προσκοπικού Προγράμματος

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 11/04/2024
A/A: 38 / 2024

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Στην εξελισσόμενη διαδικασία Αναθεώρησης του Προσκοπικού προγράμματος είναι απαραίτητο να εμπλακούν όλοι, διοικητικά όργανα, Ενήλικα Στελέχη, ακόμα και τα ίδια τα παιδιά. Σε κάθε στάδιο του έργου απαιτούνται ποικίλες δεξιότητες, εξειδίκευση και διαφορετικοί τρόποι εργασίας. Το προηγούμενο Μητρώο ενδιαφέροντος Ενηλίκων Στελεχών για συμμετοχή σε Ομάδες Εργασίας έχει σχεδόν εξαντληθεί και χρειάζεται η συμπλήρωσή του από Ενήλικα Στελέχη που επιθυμούν να βοηθήσουν.

Τα επόμενα βήματα αφορούν κυρίως:
Την οργάνωση των σταδίων του προγράμματος Προόδου ανά Κλάδο
Την τεκμηρίωση και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού

Για την υλοποίηση, θα δημιουργηθούν Ομάδες Εργασίας, αποτελούμενες από Ενήλικα Στελέχη από διαφορετικούς τομείς του Σ.Ε.Π., τα οποία να διαθέτουν εκπαιδευτικές ικανότητες, Προσκοπική εμπειρία, οργανωτικότητα, επικοινωνιακές δεξιότητες, ικανότητες σχεδιασμού κ.ά. Οι Ομάδες είναι ανοιχτές, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τις προσδοκίες όσων προσφέρονται να βοηθήσουν. 

Τα Ενήλικα Στελέχη που επιθυμούν να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του έργου της Αναθεώρησης, μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα:

Τα ενδιαφερόμενα Ενήλικα Στελέχη θα ενημερώνονται ειδικότερα για τις ανάγκες που προκύπτουν.

Το Προσκοπικό Πρόγραμμα πρέπει να έχει στο επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους και να αναπτύσσεται με τη δική τους συμμετοχή και με βάση τις δικές τους ανάγκες, προσδοκίες και φιλοδοξίες.

Σύνδεσμοι:


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 114 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 38_2024.pdf