1η Διεθνής Κατασκήνωση του ΔΕΣΜΟΥ στην Κύπρο

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 07/09/2017

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων

Η 1η Διεθνής Κατασκήνωση που οργάνωσε ο ΔΕΣΜΟΣ (Παγκόσμια Ένωση Ορθοδόξων Χριστιανών Προσκόπων) πραγματοποιήθηκε στον κατασκηνωτικό χώρο Πλατάνια του όρους Τρόοδος του Σώματος Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ), από το Σάββατο 26 Αυγούστου έως το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017.
Στην Κατασκήνωση συμμετείχαν Πρόσκοποι από 8 οργανώσεις μέλη του: Κύπρος, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ισραήλ, Λίβανος, Ουκρανία, Παλαιστίνη και Ρωσία. Το πρόγραμμα για τις επτά μέρες που διήρκησε η δράση περιελάμβανε πλούσιες δραστηριότητες και επισκέψεις. Ενδεικτικά, διεξήχθησαν επισκέψεις στη Λάρνακα, στη Λευκωσία, στην εκκλησία Αγίου Λαζάρου, σε μουσεία, μεγάλο παιχνίδι πόλεως, παρουσίαση Βυζαντινής Αγιογραφίας και ψηφιδωτών, βραδινές δραστηριότητες - παιχνίδια, πυρές ψυχαγωγίας, γιορτές έναρξης και λήξης, παρατήρηση έναστρου ουρανού, διεθνές απογευματινό, πεζοπορία στο Τρόοδος με παιχνίδι geocaching και στους καταρράχτες Καληδονίας στις Πλάτρες, θαλάσσιες δραστηριότητες, κωπηλασία, μπάνιο, πρωταθλήματα ενωμοτιών, ελεύθερο μεσημεριανό χρόνο για κατασκευές και εργαστήρια.
Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στο υπαίθριο εκκλησάκι δίπλα από το ποτάμι, τελέστηκε η πολύγλωσση Θεία Λειτουργία για να καταλαβαίνουν και να συμμετέχουν όλοι. Αντιπροσωπεία παρέστη επίσης την προηγούμενη ημέρα στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης, στην Κακοπετριά.
Όλα αυτά δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να έρθουν πιο κοντά τα παιδιά και οι νέοι από διαφορετικές χώρες. Οι συμμετέχοντες έζησαν 7 ημέρες μαζί, γνωρίστηκαν, συζήτησαν, πρόβαλλαν τον τόπο τους στους υπολοίπους, αντάλλαξαν βιώματα, δημιούργησαν φίλιες και ανέπτυξαν  πνεύμα αλληλεγγύης. Οι όμορφες αναμνήσεις αλλά και τα έντονα συναισθήματα που άφησαν αυτές οι μέρες, θα ακολουθούν τους συμμετέχοντες σε όλη τους τη ζωή.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Σώμα Προσκόπων Κύπρου και τον ΔΕΣΜΟ για την πρωτοβουλία τους και σε όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της από κάθε άποψη άψογης διοργάνωσης της κατασκήνωσης αυτής. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την δράση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Κατασκήνωσης στο facebook.