Συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, κ Rahman Mustafayev

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 23/06/2017

Νέο

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Συνέδριο, ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν, κ Rahman Mustafayev, υποδέχτηκε σήμερα τον Πρόεδρο, τον Γενικό Έφορο, τον Αν. Γενικό Έφορο και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΣΕΠ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλον τρόποι συνεργασίας και ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών.

13ο World Scout Youth Forum και στο 41ο World Scout Conference, που θα πραγματοποιηθούν στο Μπακού 7-10 Αυγούστου και 14-18 Αυγούστου 2017 αντιστοίχως.
Το World Scout Youth Forum είναι ένα εκπαιδευτικό γεγονός που υποστηρίζει τη διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης μέσω της συμμετοχής των νέων και της συνεργασίας τους με ενήλικες και άλλα νεαρά μέλη από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα γεγονός που ενδυναμώνει και εμπνέει τους νέους μέσω μιας συμμετοχικής προσέγγισης, βοηθώντας τους να αναπτύξουν δεξιότητες στη λήψη αποφάσεων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο μέσα στην Προσκοπική Κίνηση όσο και στην ευρύτερη κοινωνία. Το World Scout Conference είναι το διοικητικό όργανο, η «γενική συνέλευση» του Προσκοπισμού και αποτελείται από όλα τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού: τις Εθνικές Προσκοπικές Οργανώσεις. Η λειτουργία του είναι να εξετάσει την πολιτική και τα πρότυπα της Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης, να διατυπώσει τη γενική πολιτική του Παγκόσμιου Οργανισμού και να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση των στόχων του Προσκοπισμού. Η συμμετοχή και στα δύο αυτά event αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και παράλληλα προάγει τον αλληλοσεβασμό, δημιουργεί γέφυρες συμφιλίωσης και επικοινωνίας μεταξύ των λαών και γίνεται συνείδηση σε όλους ότι είναι πολίτες του κόσμου.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συμμετέχει κάθε φορά με εθνική αποστολή και είχε την τιμή να διοργανώσει το 1963 το 16ο και το 2002 το 36ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Συνέδριο (15-19/7/2002) στη Ρόδο και στη Θεσσαλονίκη αντιστοίχως καθώς και το 8ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Φόρουμ Νέων (8-14/7/2002) στο Μέτσοβο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 36ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Συνέδριο συμμετείχαν με εκπροσώπους όλες οι Προσκοπικές Οργανώσεις του WOSM. Η φετινή εθνική αποστολή αποτελείται από 7 μέλη (6 ενήλικες και 1 νέο που θα μας εκπροσωπήσει στο Youth Forum).