Συνάντηση των Προσκόπων με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Νεολαία

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 14/10/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με την  Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ για τη Νεολαία, κυρία Τζαγιάθμα Βικραμαναγιάκε, είχε ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων κ. Χριστόφορος Μητρομάρας, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Ο Γενικός Έφορος παρουσίασε το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει η Προσκοπική Κίνηση στην Ελλάδα εδώ και 110 χρόνια, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης αλλά και τη συμβολή των Προσκόπων τα τελευταία πέντε χρόνια στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Η κυρία Βικραμαναγιάκε συνεχάρη στο πρόσωπο του Γενικού Εφόρου όλους του Προσκόπους για την πολύτιμη προσφορά τους και επισήμανε πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα των νέων στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων αλλά και να τους παρέχονται τα απαραίτητα κίνητρα και εφόδια ώστε να ασχολούνται με αυτό συστηματικά, δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ των νέων και των θεσμών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Νεολαία, συμμετείχε στο Athens Democary Forum, συνάντησε τοπικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών και οργανώσεις νεολαίας και ενημερώθηκε για την κατάσταση της νεολαίας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, δίνοντας έμφαση στην ένταξη των νέων στις  διαδικασίες λήψης αποφάσεων.