Συμβούλιο Περιφερειακών Εφόρων & Συμβούλιο Εφόρων της Γενικής Εφορείας

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 07/10/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Με την παρουσία των εκπροσώπων από όλη σχεδόν τη χώρα, πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο των Περιφερειακών Εφόρων στην έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς, το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Οκτωβρίου στην αίθουσα Λευκαδίτη, στο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης του Σ.Ε.Π. 

Μιας χρονιάς επετειακής για τον Προσκοπισμό στην πατρίδα μας, αφού συμπίπτει με τον εορτασμό των 110 χρόνων της Κίνησης στην Ελλάδα, όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γενικός Έφορος κ. Χριστόφορος Μητρομάρας στο καλωσόρισμά του, στο ξεκίνημα των εργασιών του Συμβουλίου.

Στο συμβούλιο σηματοδοτήθηκε η επετειακή χρονιά 2020, με την παρουσίαση του προγράμματος εορτασμού των 110 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού από τον Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων κ. Κωνσταντίνο Εφραιμίδη, που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δράσης της Γενικής Εφορείας για την τριετία 2018-2021.



Στις εργασίες του Συμβουλίου ξεχωριστή θέση είχαν η συζήτηση των Περιφερειακών Εφόρων με τους Εφόρους Κλάδων και Εκπαίδευσης της Γενικής Εφορείας,  που περιλάμβανε την ενημέρωση, τον προγραμματισμό και την ανταλλαγή απόψεων στα σχετική θέματα. Στο δείπνο που ακολούθησε, δόθηκε η ευκαιρία για ακόμη περισσότερη επικοινωνία μεταξύ των υπευθύνων της περιφερειακής οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης στη χώρα, σε πνεύμα σύμπνοιας, συνεργασίας και προόδου.

Την Κυριακή σειρά είχαν οργανωτικά θέματα για τη διοίκηση και τη λειτουργία του Σ.Ε.Π. καθώς και ενημέρωση από τον Οικονομικό Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ηλία Λουλούδα για οικονομικά θέματα.   

Το Συμβούλιο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με συζήτηση γύρω από θέματα που έθεσαν οι Περιφερειακοί Έφοροι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν το σύνολο των παρισταμένων για την πρόοδο του Προσκοπισμού στην περιοχή ευθύνη τους.

Στο Συμβούλιο συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Γενικός Έφορος και οι Βοηθοί Γενικοί Έφοροι, ενώ τις εργασίες παρακολούθησαν κατά διαστήματα ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Το Συμβούλιο ολοκληρώθηκε με την προτροπή του Γενικού Εφόρου για συνεχή προσπάθεια και εργατικότητα από κάθε Ενήλικο Στέλεχος, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο.     

Το Συμβούλιο των Περιφερειακών Εφόρων, ήταν το δεύτερο συμβούλιο της Γενικής Εφορείας που πραγματοποιήθηκε μέσα στο φθινόπωρο, αφού στις 22 Σεπτεμβρίου είχε προηγηθεί το Συμβούλιο Εφόρων της Γενικής Εφορείας στη Χαλκίδα, όπου συζητήθηκε ο τρόπος υλοποίησης των στόχων του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης του Σ.Ε.Π.


Συμβούλιο Εφόρων Γενικής Εφορείας (Χαλκίδα)