Παροχή δωρεάν εκπαίδευσης στη Ναυαγοσωστική

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 27/02/2020
A/A: 18 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης


Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξωστρέφεια και ανάπτυξη συνεργασιών, κατάφερε να εξασφαλίσει για τρίτη συνεχή χρονιά, δωρεάν εκπαίδευση σε πιστοποιημένη Σχολή Ναυαγοσωστικής για 20 ενήλικα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης.

H ACTION CLUB HELLAS, εταιρεία που από το 1994 δραστηριοποιείται σε όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού όπως rafting, kayak, trekking, canyoning, mountainbike, έχει μεταξύ άλλων και Σχολή Ναυαγοσωστικής, η οποία έχει λάβει την προβλεπόμενη άδεια από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (αριθμός αδείας σχολής 01 ΑΠ: 2123.3/02/2005 Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας). Στόχος αυτής της σχολής είναι η παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης επαγγελματιών ναυαγοσωστών, οι οποίοι θα είναι σε θέση, μέσα από τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα αναπτύξουν μέσω των προγραμμάτων της ανωτέρω σχολής να αναλάβουν θέσεις στην αγορά εργασίας. 

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Κεντρική Διοίκηση του Σ.Ε.Π. υλοποιεί μία σειρά ενεργειών που στόχο έχουν να προσφέρουν στα μέλη της, περισσότερες διευκολύνσεις, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ασκούν απρόσκοπτα το λειτούργημα της εθελοντικής προσφοράς, αλλά και ευκαιρίες απόκτησης γνώσεων-εφοδίων χρήσιμων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Η ACTION CLUB HELLAS προσφέρει τη δυνατότητα σε ενήλικα μέλη της Κίνησης (άνεργοι ηλικίας από 18 έως 40 ετών), που θα ήθελαν να εκπαιδευτούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο διότι έχουν την ανάγκη να εργασθούν, να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση του επαγγελματία ναυαγοσώστη θάλασσας και κολυμβητικής δεξαμενής, αποκτώντας πιστοποιημένο από το Υπουργείο Ναυτιλίας δίπλωμα επαγγελματία Ναυαγοσώστη (η εκπαίδευση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα 31/2018). Στην αγορά εργασίας η ζήτηση για άρτια καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες ναυαγοσώστες αυξάνεται, ως εκ τούτου θα είναι άμεση η επαγγελματική αποκατάσταση όσων μελών της Προσκοπικής Κίνησης έχουν την επιθυμία να εργασθούν ως Ναυαγοσώστες. 

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει συνολικά 75 ώρες θεωρητικής και πρακτικής άσκησης και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το διάστημα 16.03 - 05.04.2020.
Για τα μέλη της Κίνησης από την περιφέρεια, η Γενική Εφορεία θα διαθέσει χώρους σε Προσκοπικό Κέντρο της Αττικής διευκολύνοντας έτσι, τη χωρίς κόστος διαμονή τους, την περίοδο πραγματοποίησης της Σχολής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο έως τις 10 Μαρτίου 2020 αποστέλλοντας email υπόψιν κας Ματίνας Κεράνη ([email protected]) και του Βοηθού Γενικού Εφόρου κ. Δημήτρη Μανίκη ([email protected]). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την έγκριση της συμμετοχής τους στη συγκεκριμένη εκπαίδευση μέχρι την 11η Μαρτίου 2020 και θα πρέπει στη συνέχεια να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά εγγραφής:
1. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.
2. Δύο Φωτογραφίες.
3. Πιστοποιητικό υγείας από ιατρό Καρδιολόγο.
4. Πιστοποιητικό υγείας από ιατρό Δερματολόγο, από το οποίο να προκύπτει ότι το άτομο που επιθυμεί να εκπαιδευτεί δεν πάσχει από μεταδοτική ασθένεια, κρίνεται υγιές και ικανό για την εκπαίδευση σε σχολή ναυαγοσωστικής.
5. Πιστοποιητικό υγείας από ιατρό Ψυχίατρο και
6. Πιστοποιητικό υγείας από ιατρό Παθολόγο.

Όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία την εκπαίδευση, θα έχουν την ευκαιρία για άμεση πρόσληψη σε θέσεις εργασίας που μπορεί να εξασφαλίσει η ACTION CLUB HELLAS.


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Με τη συγκεκριμένη δράση συμβάλουμε στην εφαρμογή του Στόχου 4: ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18_2020.pdf