Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ σε συνεργασία με τη Vodafone

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 04/12/2019
A/A: 93 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Τα τελευταία 12 χρόνια έχουμε δημιουργήσει μαζί με τη Vodafone ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης. Στόχος του προγράμματος είναι να συλλέξουμε όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας μπορούμε, με σκοπό την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένα.

Από το 2008 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες Πρόσκοποι έχουν ανακυκλώσει περισσότερες από 56.000 συσκευές κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης, αριθμός ρεκόρ για αντίστοιχα προγράμματα! 

Καλούμε λοιπόν και φέτος όλα τα Προσκοπικά Συστήματα να συνεχίσουμε να κάνουμε τον Νόμο μας πράξη, συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό στόχο: την προστασία της φύσης!

Όπως κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2020, οπότε και θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην Κεντρική Διοίκηση οι συμπληρωμένες καρτέλες με τις συσκευές και τα αξεσουάρ που συνέλεξε κάθε Σύστημα καθ’ όλη την περίοδο διάρκειας του προγράμματος. Τα πρώτα 20 Προσκοπικά Συστήματα που θα έχουν συγκεντρώσει και παραδώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα σε κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ, θα κερδίσουν όπως κάθε χρόνο ένα χρήσιμο δώρο! Φέτος, το Σύστημα που θα έρθει πρώτο στην κατάταξη θα κερδίσει ένα drone και τα υπόλοιπα Συστήματα θα κερδίσουν μία δωροεπιταγή 150€ για να προμηθευτούν ό,τι τους είναι απαραίτητο για τις δράσεις τους από το Προσκοπικό Πρατήριο.

Διαδικασία συμμετοχής:
- Συγκεντρώνετε όσα περισσότερα αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων (συσκευές, φορτιστές, μπαταρίες, hands free, καλώδια κ.λπ.).
- Τα πηγαίνετε στο πλησιέστερο κατάστημα Vodafone (δείτε εδώ ποιο είναι δίπλα σας).
- Γίνεται καταμέτρηση των αξεσουάρ & συσκευών. 
- Συμπληρώνεται και σφραγίζεται από τον υπεύθυνο του καταστήματος το σχετικό έντυπο (επισυνάπτεται). 
- Αποστέλλετε έως τις 31.3.2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. το παραπάνω έντυπο, μαζί με μία φωτογραφία που αποτυπώνει τον κάδο ανακύκλωσης γεμάτο, μαζί με τα παιδιά του Συστήματος.

Επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχει δημιουργηθεί προωθητική αφίσα για να τοποθετηθεί σε όλα τα Προσκοπικά Συστήματα. Για όσα Προσκοπικά Συστήματα δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης, η Κεντρική Διοίκηση μπορεί να αποστείλει έως 3 αφίσες διάστασης Α3 καθώς και flyer A5, μετά από συνεννόηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Επίσης, όσα Συστήματα δεν διαθέτουν κάδο ανακύκλωσης παρακαλούνται να ενημερώσουν την Κεντρική Διοίκηση στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Τέλος, περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sep.org.gr/vodafone.

Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη χρονιά Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα θα αγκαλιάσουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης με στόχο να συλλέξουν για ανακύκλωση όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας είναι δυνατό, ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια όλων μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 12 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 93_2019.pdf
ΑΝ.93_SCOUT RECYCLE_Vodafone_Flyer_A5.jpg
ΑΝ.93_SCOUT RECYCLE_Vodafone_Flyer_A5.pdf
ΑΝ.93_SCOUT RECYCLE_Vodafone_ΑΦΙΣΑ.jpg
ΑΝ.93_SCOUT RECYCLE_Vodafone_ΑΦΙΣΑ.pdf
ΑΝ.93_KARTELA_ANAKYKLOSHS.pdf