Μ. Εκπαίδευση Μελών Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (4η)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 29/11/2020
A/A: / 2020

Μ. Εκπαίδευση Μελών Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης.
Κλιμάκιο Οργάνωσης: Γενική Εφορεία
Ημ/νία Διεξαγωγής 1: 19/12/2020 έως 19/12/2020
Τόπος Εκπαιδευσης 1:
Ημ/νία Διεξαγωγής 2: 20/12/2020 έως 20/12/2020
Τόπος Εκπαίδευσης 2:
Μέθοδος Υλοποίησης: Διαδικτυακά με τηλεδιάσκεψη
Ημ/νια Λήξης Αιτήσεων Συμμετοχής: 14/12/2020
Αρχηγός Δράσης ή Εκπαίδευσης: Χουρδάκης Γιώργος
Κόστος Συμμετοχής: €

Υπεύθυνος Ενότητας : Χουρδάκης Γιώργος

Τηλε-Εκπαίδευση

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 & ώρα 17.00 έως 20.00 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10.00 έως 13.00

Δικαίωμα συμμετοχής   

Δικαίωμα συμμετοχής στις Εκπαιδεύσεις έχουν όλα τα Ενήλικα Στελέχη που έχουν δηλώσει το προσωπικό πλάνο Εκπαίδευσης τους και έχουν απογραφεί οι ίδιοι και τα Κλιμάκια τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, να έχουν ολοκληρώσει  τον Κύκλο Προπαρασεκυαστικής Εκπαίδευσης.

Προκειμένου ένα Ενήλικο Στέλεχος, Μέλος Προσκοπικού Δικτύου να λάβει μέρος στην Εκπαίδευση θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά πλέον μέσω του e-sep στην εφαρμογή e-Εκπαίδευση, η Αίτηση Συμμετοχής του από τον Αρχηγό Συστήματος ή τον Περιφερειακό Έφορο μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι Βαθμοφόροι μέσω των Αρχηγών Συστημάτων  τους ή των Εφόρων Εκπαίδευσης Π.Ε. θα πρέπει να κάνουν έγκαιρα αίτηση συμμετοχής στην Εκπαιδευτική Ενότητα που τους ενδιαφέρει μέσω του προγράμματος της ευέλικτης εκπαίδευσης που βρίσκεται στην σελίδα  http://www.e-sep.eu/etraining/flex/flex-login.  Ο κάθε βαθμοφόρος είναι ελεύθερος να επιλέξει να παρακολουθήσει όποια Εκπαιδευτική Ενότητα τον ενδιαφέρει, όπου και όταν τον εξυπηρετεί, ανεξάρτητα εάν υλοποιείται στην Π.Ε. ή οπουδήποτε αλλού.  

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτής της κάθε εκπαιδευτικής ενότητας θα επικοινωνεί με τους εκπαιδευόμενους, παρέχοντάς τους τον σχετικό υπερσύνδεσμο από το επιλεγόμενο εργαλείο τηλεδιάσκεψης, για τη σύνδεση στη συνεδρία κατά την προκαθορισμένη ημέρα και ώρα διεξαγωγής της εκπαιδευτικής ενότητας.

Με στόχο να προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε τη διαδικασία υλοποίησης των παραπάνω εκπαιδευτικών ενοτήτων και τη συμμετοχή σε αυτές των ενδιαφερόμενων, για τις εκπαιδευτικές ενότητες που θα διεξαχθούν με τον παραπάνω τρόπο θα ακολουθηθούν οι παρακάτω πρακτικές:

•   Η κάθε τηλεδιάσκεψη θα έχει μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα δώδεκα (12) άτομα. Σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή περισσότεροι      ενδιαφερόμενοι σε μια ενότητα, τότε είτε θα οργανωθούν παράλληλες τηλεδιασκέψεις την ίδια χρονική στιγμή είτε θα διεξαχθεί εκ νέου η            εκπαιδευτική ενότητα άλλη χρονική στιγμή.

•   Θα καταβληθεί προσπάθεια η μέγιστη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης να μην υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.

•   Πριν την υλοποίηση της εκπαιδευτικής ενότητας, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια δοκιμαστική συμμετοχή από τον κάθε εκπαιδευόμενο          στο εργαλείο τηλεδιάσκεψης, ώστε να υπάρξει πρότερη εξοικείωση με την πλατφόρμα και επιβεβαίωση της ορθής εγκατάστασής του.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Με τη συγκεκριμένη δράση συμβάλουμε στην εφαρμογή του Στόχου 4 : ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ