Επετειακό λογότυπο 110 χρόνων Προσκοπικής Κίνησης στην Ελλάδα

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 04/09/2019
A/A: 62 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Tο 2020 ο Ελληνικός Προσκοπισμός θα γιορτάσει τα 110 χρόνια του. Για περισσότερο από έναν αιώνα, χιλιάδες Πρόσκοποι εθελοντές, μέσα από ένα συνεχώς εξελισσόμενο παιδαγωγικό πρόγραμμα που στηρίζεται στην επαφή με τη φύση και στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων, αναπτύσσουν και αναδεικνύουν προσωπικότητες που ξέρουν να λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και συνειδητά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία. Η Προσκοπική Κίνηση ξεπερνώντας τα 100 χρόνια ζωής, μπορεί να χαρακτηρίζεται υπεραιωνόβια, αλλά η ουσία της καθώς και το περιεχόμενο του προγράμματος που προσφέρει στα παιδιά και στους νέους της πατρίδας μας, είναι πιο φρέσκο και πιο καινοτόμο από ποτέ.

Αυτό ακριβώς ήταν και το ζητούμενο, όταν οι Έλληνες Πρόσκοποι απευθύνθηκαν στην εταιρία Pollen Advertising S.A. για να δημιουργήσει το επετειακό λογότυπο για τον εορτασμό των 110 χρόνων της Προσκοπικής Κίνησης στην Ελλάδα. Να αποτυπωθεί σε ένα λογότυπο, το δυναμικό και νεανικό πρόσωπό της Προσκοπικής Κίνησης, παράλληλα με την ηγετική της πορεία εδώ και 110 χρόνια σε θέματα εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς, σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος και πάνω απ’ όλα η συμβολή της στην διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων, μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης, που παρέχει τις αναγκαίες δεξιότητες ώστε οι νέοι του σήμερα να γίνουν οι χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες του αύριο.

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω το επετειακό λογότυπο για τον εορτασμό των 110 χρόνων της Προσκοπικής Κίνησης.



Το λογότυπο κάνει άμεση αναφορά στο προσκοπικό κοντάρι που στήριξε τις περιπέτειες όλων των νέων εδώ και 110 χρόνια. Ενός κονταριού που γιγαντώθηκε μέσα από το προσκοπικό πρόγραμμα, τα 110 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και τα εκατοντάδες χιλιάδες χαμόγελα των παιδιών που μεγάλωσαν και ωρίμασαν μέσα στην προσκοπική οικογένεια! Αυτό το προσκοπικό κοντάρι είναι ζωντανό, έγινε πανύψηλο δέντρο, δάσος, για να δώσει τα δύο πρώτα ψηφία του γενέθλιου αριθμού μας. Ο αριθμός «0», ένα αφαιρετικό περίγραμμα φύλλου, σύμβολο των αναρίθμητων δράσεων μας στη φύση, φιλοξενεί στην κάτω δεξιά γωνία του, μονόχρωμο το προσκοπικό τριφύλλι.

Η ομάδα της Pollen Advertising S.A. εργάστηκε αφιλοκερδώς για τη δημιουργία της επετειακής μας εικαστικής ταυτότητας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον «Πήγασο», τον ιδρυτή της Pollen κο Πολύκαρπο Ζαλώνη, που βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Προσκοπικής Κίνησης και αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη της ρήσης «μια φορά Πρόσκοπος, πάντα Πρόσκοπος»!

Το λογότυπο αυτό θα σηματοδοτήσει όλες τις εκδηλώσεις που η Κεντρική Διοίκηση του Σ.Ε.Π. προγραμματίζει για να εορτάσει αυτή τη μοναδική επέτειο-ορόσημο για τον ελληνικό Προσκοπισμό! Τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο από το Προσκοπικό Πρατήριο το σήμα που θα φέρεται στην Προσκοπική Στολή, πάνω από την τσέπη στο αριστερό μέρος του πουκαμίσου.

Με αφορμή την έναρξη χρήσης του επετειακού μας λογοτύπου, καλώ όλα τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης να μεταδώσουν το μήνυμα του εορτασμού των 110 χρόνων του Προσκοπισμού στην Ελλάδα σε όλη την κοινωνία!

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 107 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ



Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 62_2019.pdf
Scouts-110.jpg