Μεγάλη Σύνθετη Δράση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου «π.δ.*19 … όπως λέμε παρεμβατικές διαδρομές»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 03/09/2019
A/A: 60 / 2019

Ανακοίνωση

Η προετοιμασία της 3ης Μεγάλης Σύνθετης Δράσης του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου «π.δ.*19» συνεχίζεται. 
Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης Γ.Ε. 49/3.7.2019, ακολουθούν σημαντικές πληροφορίες για τη δράση:

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα θα χαρακτηρίζεται από τις τρεις λέξεις Χαρά – Εξέλιξη – Παρέμβαση. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες όπως δράση κοινωνικής παρέμβασης σε συνεργασία με την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, εργαστήρια αυτοεξέλιξης μέσα από τα οποία τα μέλη θα αποκομίσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες, επισκέψεις σε σημαντικής ιστορικής σημασίας κτήρια του τόπου και βραδιές με ψυχαγωγία γεμάτες προκλήσεις. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν μόνοι τους το πρόγραμμα των 2 ημερών, καλούμενοι να κινηθούν στις πόλεις Τρίπολη, Καλαμάτα και Άργος, όπου θα διαμορφώσουν τις κινήσεις τους, τις δραστηριότητες και τη διατροφή τους μέσα από ένα παιχνίδι συνεχών προσκλήσεων συλλογής βαθμών!

ΤΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Η δράση «π.δ. *19» θα έχει ως βάση τον Πύργο, ωστόσο θα υπάρξουν μετακινήσεις στις πόλεις Τρίπολη, Καλαμάτα και Άργος.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων καθώς και τα Ενήλικα Στελέχη, για να συμμετάσχουν στη δράση θα πρέπει να:
- έχουν απογραφεί για την προσκοπική χρονιά 2019-2020,
- έχουν συμπληρώσει την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ηλεκτρονική φόρμα) και
- να έχουν καταβάλλει την οικονομική συμμετοχή τους στη δράση μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και Ενήλικα Στελέχη πρέπει να στείλουν την ατομική δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2019. 
Η δήλωση πρέπει να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά στη φόρμα: https://forms.gle/Q4kc37S52s5YkWBYA 
Με επισυναπτόμενο και το σχετικό έντυπο έγκρισης που θα βρείτε συνημμένο στην παρούσα ανακοίνωση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι παραπάνω δραστηριότητες του προγράμματος ορίζεται η οικονομική συμμετοχή κατ’ άτομο στα € 90,00. Η οικονομική συμμετοχή περιλαμβάνει τα έξοδα διαμονής, διατροφής, αναμνηστικών, προγράμματος και μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της δράσης. Δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης από και προς τον χώρο της δράσης στην Πελοπόννησο. 

Η καταβολή της οικονομικής συμμετοχής θα γίνει µε κατάθεση στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. ή στον τραπεζικό λογαριασμό της ALPHAΒΑΝΚ 362-002002-004000 (IBAN: GR 40 0140 3620 3620 0200 2004 000), αναγράφοντας ως αιτιολογία «Π∆ 2019 - Ονοµατεπώνυµο συµµετέχοντα». Σε κάθε περίπτωση, ο συμμετέχων πρέπει να αποστείλει το αντίγραφο της απόδειξης είσπραξης της Οικονομικής Υπηρεσίας ή του καταθετηρίου της τράπεζας επισυναπτόμενο στην ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

Συντονιστής της 3ης Μεγάλης Σύνθετης Δράσης του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου, «π.δ.*19» είναι ο Αν. Έφορος Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. κ. Μανώλης Τσαβδάρης (6936624283). 
Τον τομέα προγράμματος έχει αναλάβει ο Αρχηγός Προσκοπικού Δικτύου του 1ου Συστήματος Προσκόπων Γλυφάδας κ. Χρήστος Παπαφιλόπουλος (6948711264), τον τομέα της διοικητικής μέριμνας ο Έφορος Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Π.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Ηλίας Στεφανίδης (6985034006) και τον τομέα επικοινωνίας ο Αρχηγός Συστήματος του 1ου Συστήματος Πύργου κ. Γιώργος Καραμάνης (6936773336).
Η ομάδα πλαισιώνεται από έμπειρα Ενήλικα Στελέχη του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου από όλη την Ελλάδα.

Τα Προσκοπικά Δίκτυα συνεχίζοντας την παράδοση των δράσεων με το πρόσημο πδ*, δίνουν ως σημείο συνάντησης την Πελοπόννησο. 

Τον Οκτώβριο, από τις 24 έως τις 28, τα Μέλη και τα Ενήλικα Στελέχη του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου θα ανακαλύψουν, θα εξελιχθούν, θα δράσουν, ακολουθώντας για ακόμα μια φορά νέες... παρεμβατικές διαδρομές!
Στο πδ*19…



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 60_2019.pdf
ΑΝ.60_Έγκριση ΑΣ.doc