Συμμετοχή Σ.Ε.Π. στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/06/2019
A/A: 42 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συγκρότησε τον Σεπτέμβριο του 2013 την «Ομάδα Δρομέων Προσκόπων» (“Scouts Running Team”), με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων από το 11ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη στον Μαραθώνα το 1963, και συμμετείχε στον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο που διοργάνωσε τότε ο Δήμος Μαραθώνα. Έκτοτε, πολλά μέλη της Ομάδας έχουν λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας τους Έλληνες Προσκόπους.
 
Στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας! Πρόθεσή μας είναι να συμμετέχει το Σ.Ε.Π. στο σπουδαιότερο αυτό αθλητικό γεγονός με την Ομάδα Δρομέων Προσκόπων, που θα εκπροσωπήσει την μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα.

Η Ομάδα Δρομέων Προσκόπων θα αποτελέσει τον βασικό πυρήνα συμμετοχής στον Μαραθώνιο, όμως απευθύνουμε πρόσκληση σε όλα τα μέλη της Κίνησης (σύμφωνα πάντοτε με τους ηλικιακούς περιορισμούς που έχει θέσει ο ΣΕΓΑΣ) να μοιραστούν μαζί μας την μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία της συμμετοχής στον πιο ιστορικό αγώνα δρόμου όλων των εποχών και να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού με το έμβλημα του Προσκοπισμού, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία του εθελοντισμού αλλά και τον επερχόμενο εορτασμό των 110 χρόνων της Προσκοπικής Κίνηση στην Ελλάδα! 

Στον φετινό Αγώνα, προκειμένου να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δρομείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, ο αγώνας των 10χλμ. θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου, ενώ οι αγώνες των 5χλμ. και 42 χλμ. θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου.

Στον Αγώνα Μαραθωνίου Δρόμου μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών (γεννημένοι τουλάχιστον το 2001).
Στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένοι τουλάχιστον το 2007).
Στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένοι τουλάχιστον το 2007).

Τα κόστη εγγραφής ανάλογα με τη διαδρομή και το επίπεδο συμμετοχής έχουν ως εξής: 
5 χλμ.:                 Βασικό 17€ - Ενισχυμένο 32€ - Πλήρες 80€ 
10 χλμ.:                 Βασικό 23€ - Ενισχυμένο 38€ - Πλήρες 85€ 
Μαραθώνιος 42 χλμ.: Βασικό 30€ - Ενισχυμένο 45€ - Πλήρες 100€
Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στα αγωνίσματα, τα κόστη εγγραφής και τα επίπεδα συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Παρακαλούμε τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην «Ομάδα Δρομέων Προσκόπων» και έχουν επιβεβαιωμένα καλή υγεία και φυσική κατάσταση να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται εδώ.

Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται εδώ, μέχρι τις 25/6/2019. Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν τόσο να ενταχθούν στην «Ομάδα Δρομέων Προσκόπων» όσο και να συμμετάσχουν στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν και τις δύο (2) παραπάνω ηλεκτρονικές φόρμες.

Σε όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. που θα συμμετάσχουν στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ως μέλη της Ομάδας Δρομέων Προσκόπων θα παρασχεθεί δωρεάν το μπλουζάκι (t-shirt) της Ομάδας, ενώ ανάλογα των αριθμό των συμμετεχόντων, θα επιδοτηθεί το βασικό κόστος συμμετοχής από το Σ.Ε.Π. 

Σας προσκαλώ όλους να απολαύσετε τη μοναδική εμπειρία συμμετοχής στους Αγώνες και την όμορφη πρόκληση για άσκηση του σώματος και ταυτόχρονα αναζωογόνησης του πνεύματος

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 107 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! ΣΤΟΧΟΣ 3: ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ



Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 42_2019.pdf